Fotoradari no ceļiem pazudīs 18.decembrī (112)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Fotoradari no Latvijas ceļiem varētu pazust 18.decembrī, un tad Valsts policijai (VP) satiksmes uzraudzība uz ceļiem būs «jāsāk no nulles». Valsts policija uzņēmumam «V-Traffic» nosūtījusi paziņojumu, ka vienpusēji lauzīs pagaidu vienošanos par radaru darbības atsākšanu.

Papildināts visas ziņas

Valsts policijas (VP) uzņēmumam «V-Traffic» (iepriekš - «Vitronic Baltica un partneri») nosūtītajā paziņojumā teikts, ka pēc desmit dienām jeb ar 15.decembri vienpusēji lauzīs 12.oktobrī noslēgto pagaidu vienošanos par fotoradaru darbības atsākšanu. Tādējādi secināms, ka abas līguma slēdzēju puses ir vienisprātis, ka vienošanās izbeidzama pirms 31.decembra.

Kā informēja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma, «V-Traffic» adresēto vēstuli VP vārdā parakstījis dienesta priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis, un jau šodien tā nosūtīta komersantam.

Jāsāk dzīvot no nulles

VP pārstāve Latvijas radio šodien sacīja, ka pēc fotoradaru aizvākšanas policijai satiksmes uzraudzības jomā būs «jāsāk dzīvot no nulles», proti, viss darbs jāpārorientē, jo, ieviešot fotoradarus, Valsts policija par 30% samazināja likumsargu skaitu uz ceļiem un viņus novirzīja citu funkciju veikšanai.

«Tas nozīmē, ka šie 30% būs jāatgriež satiksmes uzraudzībā un paralēli tam aktīvi jāsāk izmantot četrus pirms vairākiem gadiem iegādātos Valsts policijas fotoradarus,»

uzsvēra Mistre.

Tāpat policija izmantos 260 rokas un automašīnās iebūvētos radarus. No pavasara rokas radarus izmantos arī policisti-motociklisti. Policijai šogad piešķirtas 80 jaunas automašīnas, līdz ar to, rīkojot jaunu iepirkumu, šie spēkrati arī būs jāaprīko ar radariem, norādīja Mistre.

Vienlaikus valdība atļāva IeM Nodrošinājuma valsts aģentūrai un VP veikt nepieciešamās iepirkuma procedūras, lai aprīkotu policijas transportlīdzekļus ar radariem un videoieraksta sistēmu. Policijas automašīnās uzstādītos radarus plānots modernizēt un pārbūvēt par summu, kas nepārsniedz 487 874 latus.

«V-Traffic» valdes loceklis Sergejs Borisovs iepriekš jau pavēstīja, ka viņa pārstāvētais uzņēmums ir sagatavojis paziņojumu VP par 12.oktobrī noslēgtās pagaidu vienošanās vienpusēju laušanu ar 15.decembri. Jautāts, kā uzņēmumu ietekmēs valdībā pieņemtais lēmums neatpirkt fotoradarus, Borisovs sacīja, ka pagaidām to nekomentēšot.

Arī Vācijas ražotāja «Vitronic Dr.-Ing. Stein Bildverarbeitungssysteme GmbH» («Vitronic GmbH») pārstāvis Patriks Šulce sacīja, ka tagad «mainīsies daudzas lietas», taču uzņēmuma komunikācijas politika palikšot nemainīga, un šis jautājums netiks komentēts.

«V-Traffic» un VP 12.oktobra vienošanās paredzēja, ka fotoradari atsāk darboties 13.oktobrī un darbojas līdz 31.decembrim, tomēr gan komersantam, gan policijai bija iespēja vienpusēji lauzt līgumu, otru pusi par to brīdinot desmit dienas iepriekš. Ķuzis uzskata , ka komersants noteikti jau ir izplānojis, ko tālāk darīs ar fotoradariem, tāpēc līguma ātrāka laušana būs izdevīga abām pusēm.

Uzdod meklēt jaunas iespējas nodrošināt fotoradarus

Jau ziņots, ka valdība otrdien nolēma, ka Latvija neatpirks vācu ražotāja «Vitronic GmbH» fotoradarus, tā vietā piešķirs naudu Valsts policijas auto aprīkošanai ar radariem un videoieraksta sistēmām.

Tagad Iekšlietu ministrijai kopā ar Satiksmes ministriju uzdots izvērtēt iespējamos fotoradaru ieviešanas risinājumus Latvijā un līdz nākamā gada 1.martam valdībā iesniegt priekšlikumus par institūciju, kura nodrošinās fotoradaru ieviešanu, kā arī fotoradaru ieviešanas termiņu.

Precīza informācija par to, cik daudz naudas būs nepieciešams jaunu stacionāro fotoradaru iegādei, visticamāk, būs zināma nākamās vasaras sākumā, kad būs izvērtēts martā iesniegtais fotoradaru ieviešanas risinājums.

Komentāri (112)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu