Par «Divdesmitgades politiķi» atzīta eksprezidente Vīķe-Freiberga (191)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par «Divdesmitgades politiķi» veiktajā aptaujā atzīta eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Aptaujā par divdesmitgades politiķa titulu otrajā kārtā sacentās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Uzvarējusi ir eksprezidente, taču balsojumā atšķirība starp abiem kandidātiem bija neliela. Par Vīķi-Freibergu tika saņemtas 288 balsis, bet par Dombrovski - 244.

Uzvarētājs tiks sveikts šovakar Latvijas politikas zinātnes divdesmitgades svinīgajā pasākumā Latvijas Universitātē.

Aptauju «Divdesmitgades politiķis» SZF rīko sadarbībā ar Latvijas Politologu biedrību. Aptauja tiek veikta par godu politikas zinātnes divdesmitajam pastāvēšanas gadam Latvijā. Pirms divdesmit gadiem Latvijas Universitātē tika izveidota pirmā Politikas zinātnes nodaļa Latvijā.

Divdesmitgades politiķa titula ieguvējs tika noskaidrots divās balsojuma kārtās. Līdz 29.novembrim norisinājās pirmā kārta, kurā ikvienam bija iespēja balsot par 16 bijušajiem un esošajiem Ministru prezidentiem un Valsts prezidentiem. Savukārt otrajā kārtā, kas notika līdz 6.decembrim, sacentās tikai divi kandidāti, kuri pirmajā kārtā saņēmuši visvairāk balsu.

Komentāri (191)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu