Snigšana apgrūtina braukšanu (51)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Braukšanas apstākļus pa valsts ceļiem Kurzemes, Zemgales un valsts centrālajā daļā apgrūtina snigšana un apledojuma veidošanās.

Latvijas Valsts ceļi informē, ka ceļi tiek tīrīti un kaisīti, taču intensīvas snigšanas laikā brauktuves ātri kļūst sniegotas un pretapledojuma materiālu iedarbība ir mazāk efektīva. Gaisa temperatūra no -5ºC līdz 0ºC.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Valsts centrālajā daļā un virzienā uz Zemgali, Liepāju, Ventspili un Daugavpili.

Savukārt Valmieras un Siguldas virzienā, kā arī lielā daļā autoceļu Latgalē, braukšanas apstākļi ir apmierinoši.

Arī Rīgā turpina snigt un ielās, un uz tiltiem visu dienu strādā specializētā ielu un tiltu tīrīšanas tehnika.

Sinoptiķu prognozēm, ka šonakt Rīgā gaidāma intensīva snigšana, kas turpināsies arī rīt, norāda Rīgas domes Satiksmes departaments, atsaucoties uz sinoptiķu prognozēm.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka līdz ar snigšanas sākšanos,

ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi darbā iesaistījuši visas tehnikas vienības.

Satiksmes departaments vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību, ka satiksmes plūsma galvaspilsētā varētu būt palēnināta. Transportlīdzekļu vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar snigšanas sākumu un apledojuma veidošanos nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem.

Autovadītājiem jārēķinās, ka rīt, dodoties uz darbu, nāksies pavadīt ilgāku laiku ceļā, nekā ierasts. Savukārt tie autovadītāji, kuri ziemas apstākļos nejūtas droši uz ceļa, aicināti izmantot sabiedrisko transportu.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu