«Karstākās» tēmas: pasaules gals, karaliskais bērns, hokejs u.c. (36)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aizvadītais gads bija spilgtiem notikumiem bagāts. Gada nogalē TVNET piedāvā atskatīties uz aprunātāko un komentētāko ziņu topu. Lai mums visiem notikumiem bagāts arī nākamais gads!

Par vienu no aizejošā gada «karstākajiem» tematiem, par kuru viedoklis bija vai katriem paziņām, kļuva šoruden aktualizētie pareģojumi par pasaules galu 21.decembrī. Tam tuvojoties, izskanēja diametrāli pretēji ieteikumi.

Foto: flickr.com/alli

Klausoties brīdinājumos, cilvēki pat sāka pastiprināti iepirkt pirmās nepieciešamības preces, taču Latvijas Universitātes Astronomijas institūta pētnieks, Dr. paed. Ilgonis Vilks rosināja - ja cilvēki, gaidot pasaules galu, iegādājušies vairāk sveču un cukura, labāk to lietot.

Foto: TVNET karikatūra: Toms Ostrovskis, Valsts kanceleja


Makroekonomikas rādītāji, par ko nenoguris skandināja premjers, liecināja par krīzes pārvarēšanu, taču vienlaikus iepazinām daudz ļaužu, kuri lauza galvu par dienišķās maizes iegādi. Daudzi nesaprata, kad beidzot tautsaimniecības izaugsmi jutīs savos maciņos.


Ar nabadzības pārvarēšanu saistās arī daudzo latviešu došanās svešumā, lai nopelnītu iztiku sev un savai ģimenei. Šogad ne tik daudz runāja par jaunu aizbraukšanu uz spāņu zemeņu laukiem vai īru šampinjonu audzētavām, bet gan tieši par atgriešanos mājās.

Amatpersonas pat aprēķināja - 500 latu alga uz dzimteni vilinātu lielu daļu aizceļojošo.

Atbildīgie kala aizbraucēju atgriešanas plānus un mēģināja tiem «izsist» naudu, bet svešumā dzīvojošie pagaidām nesteidza atgriezties.

Foto: LETA

Roberts Ķīlis pārmeta nozarei reformu bremzēšanu, bet pedagogi kaunināja ministru par neadekvātu komunikāciju.

Foto: LETA

Gada otrajā pusē daļa autovadītāju atvieglojumā nopūtās, jo valsts nolēma neturpināt sadarbību ar radaru uzņēmumu. Pagaidām gan nav skaidrs, kādas sekas tas atstās uz Latvijas ceļiem...

Vīriešu sarunās šogad bieži dominēja auto ātrums un ceļu (ne)kvalitāte, savukārt daudzas daiļā dzimuma pārstāves sekoja līdzi Lielbritānijas prinča Viljama un viņa sievas Ketrīnas mīlas stāsta attīstībai.

Par karaliskā pāra ģimenes pieaugumu baumoja jau diezgan sen, taču tikai gada nogalē Sentdžeimsa pils apstiprināja, ka jaunā sieviņa ir mātes cerībās.

Ģimenes priekus gan nedaudz aizēnoja neētiski žurnālisti, kuri izjokoja slimnīcu, kurā nelabuma dēļ bija ievietota topošā māmiņa.

Foto: LETA


Savukārt tehnoloģiju jomā šis gads pagāja jaunā iPhone 5 zīmē. 12. septembris bija liela diena visiem Apple produkcijas cienītājiem un faniem. Jaunais tālruņa modelis ātri kļuva ļoti populārs visā pasaulē, arī Latvijā. Ražotāji pat nespēja apmierināt lielo pieprasījumu.

Amerika šogad izcēlās ne tikai ar ASV prezidenta Baraka Obamas atkārtotu ievēlēšanu amatā, bet arī ļoti postošo viesuļvētru «Sendija», kas šoruden nodarīja miljardiem zaudējumu. Tajā dzīvību zaudēja desmitiem cilvēku. Tūkstošiem ļaužu palika bez pajumtes, elektrības un siltuma.

Lai mums visiem notikumiem bagāts arī nākamais gads! Laimīgu Jauno gadu!

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu