Decembrī uz Latvijas autoceļiem gājuši bojā jau astoņi cilvēki (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai arī decembris vēl nav pusē, ceļu satiksmes negadījumos uz Latvijas ceļiem gājuši bojā jau astoņi cilvēki, pavēstīja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

Viņa norādīja, ka nedaudz vairāk kā nedēļas laikā vien notikušas piecas sadursmes, kurās katrā bija bojā gājušais.

Jau ziņots, ka decembra pēdējā traģiskā avārija notika šorīt uz Ventspils šosejas netālu no Ķemeriem, kad kravas un vieglās automašīnas sadursmē gāja bojā sieviete.

Pēc Valsts policijas sniegtās informācijas, negadījums noticis ap pulksten puspieciem no rīta pagriezienā uz Ķemeriem.

Policijā norādīja, ka vieglā automašīna «Honda» nenoskaidrotos apstākļos iebraukusi pretējā joslā un izraisījusi frontālu sadursmi ar kravas auto «Mercedes Benz», abas automašīnas pēc sadursmes iebraukušas grāvī. Notikuma vietā gājusi bojā sieviete, kas atradās automašīnā «Honda», vēl divas cietušas.

Lai atbrīvotu no transportlīdzekļa avārijā cietušos, bijusi nepieciešama VUGD palīdzība. Avarējušajā auto iespiestās sievietes glābēji atbrīvoja ar hidraulisko instrumentu.

Satiksmes drošība

Ziņots arī, ka valdība nesen aiz slēgtām durvīm nolēma atbalstīt Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto priekšlikumu neatpirkt fotoradarus no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH». Valsts policija uzņēmumam «V-Traffic» nosūtījusi paziņojumu, ka ar 15.decembri vienpusēji lauzīs 12.oktobrī noslēgto pagaidu vienošanos par fotoradaru darbības atsākšanu. No 15.decembra fotoradari no ceļiem pazudīs.

Radarus uz ceļiem vajag reanimēt! Tā operāciju zālē un reanimācijas nodaļā, skatoties uz autobraucējiem un pasažieriem ar lauztām mugurām un asiņojošiem iekšējiem orgāniem, LTV raidījumam «Panorāma» izteikušies iepriekš ķirurgi.

Viņiem piekrīt arī tie, kuriem nākamie mēneši jāpavada ģipsī un jāmācās no jauna staigāt. Lai gan pagaidām ārsti atsakās radaru darbības apturēšanu tieši saistīt ar lielo avāriju skaitu, viņu pieredze liecina - tad, kad radari darbojās, satiksmes plūsma bijusi lēnāka un darba viņiem bijis mazāk.

Par bēdīgo situāciju uz ceļiem un to, kāda būs satiksmes uzraudzība pēc fotoradaru darbības beigām, piektdien ziņos Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu