Zaķa auto epopeja arī priekšlikumos gada spārnotajam teicienam (25)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

«Vienotības» Saeimas frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa skandalozais auto pirkšanas gadījums atspoguļojas arī priekšlikumos gada spārnotajam teicienam.

Pēc Rīgas Latviešu biedrības Latviešu valodas attīstības kopas koordinatores Maijas Sinkas norādītā, konkursā par pērnā gada vārdu, nevārdu un spārnoto teicienu lielākoties vienmēr ir bijuši pieteikti politiķu izteikumi. Šogad šis konkurss atzīmēs desmit gadu jubileju.

Gada spārnotajam teicienam iesūtīts arī amatpersonas apliecinātais, ka «Vilks paziņojis, ka Lapsas sūdzība par Zaķi tiks izskatīta». Runa ir par finanšu ministru Andri Vilku, žurnālistu Lato Lapsu un deputātu Dzintaru Zaķi, kurš pērnajā gadā saņēma sabiedrības nosodījumu, kad, iespējams, mēģināja izvairīties no nodokļa samaksas, auto noformējot uz sava uzņēmuma vārda.

Līdz šim nominācijai «Gada spārnotais teiciens» saņemts arī, piemēram, politoloģes Žanetas Ozoliņas paustais, ka «Eiropas kuģis negrimst, bet tas jānoliek uz stabiliem pamatiem», vēsturnieka Ulda Neiburga, ka «joprojām ir aktuāli kari ar vēsturi», virsnieka Jurija Timofejeva žurnālistiem intervijā paustais – «jauki, ka mums ir tik daudzi integrēti, brīnišķīgi krievi» un vēl citi.

«Esmu redzējusi, ka žūrija smagi spriež, kas būtu raksturīgākais. To iepriekš ir grūti paredzēt,» norādīja Sinka.

Ieteikumi 2012.gada vārdam, nevārdam un spārnotam teicienam, kā arī Jaunvārdu kalvei sūtāmi līdz 15.janvārim pa e-pastugadavards@inbox.lv.

Gada spārnotais teiciens ir spilgtākais vai dīvainākais no dažādajiem teicieniem, kas attiecīgajā gadā bieži lietoti vai sabiedrībā sevišķi pamanīti.

Vērtētāji būs dažādu jomu lingvisti un valodas praktiķi no trim organizācijām – Rīgas Latviešu biedrības Latviešu valodas attīstības kopas, Latvijas Rakstnieku savienības un Latvijas Zinātņu Akadēmijas Terminoloģijas komisijas.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu