Divās mašīnās atrod teju miljonu kontrabandas cigarešu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas netālu no Pāternieku muitas kontroles punkta uz Latvijas un Baltkrievijas robežas divās kravas mašīnās atradušas 900 tūkstošus kontrabandas cigarešu, informēja VID Komunikāciju daļā.

Saskaņā ar VID informāciju kontrabandas krava aizturēta 23.janvārī, pārbaudot saņemto operatīvo informāciju. Abas automašīnas, kuras brauca ar Baltkrievijas numura zīmēm, tika nogādātas padziļinātai pārbaudes veikšanai muitas kontroles punkta teritorijā. Veicot kontroli, aizturēto automašīnu piekabju grīdas konstrukcijās tika atklāti slēpņi, kuros atradās daudz dažādu marku cigarešu ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Par šo pārkāpumu VID Muitas kriminālpārvaldē sākti divi kriminālprocesi atbilstoši Krimināllikuma 190.panta 2.daļai, bet abu automašīnu vadītāji, kas ir Baltkrievijas pilsoņi, tika aizturēti. Tomēr jau nākamajā dienā, 24.janvārī, abi šoferi tika atbrīvoti pret drošības naudu.

Atsavinātās cigaretes un automašīnas novietotas VID Pāternieku muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija pašlaik netiek sniegta.

Saskaņā at likumu abiem šoferiem var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz simt piecdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu