Ušakovs iekrīt policijas nagos par likuma pārkāpumu (453)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Karikatūra: Toms Ostrovskis/TVNET. Avots: LETA/AFP

Valsts policija fiksējusi iespējamu priekšvēlēšanu aģitācijas likuma pārkāpumu Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) pieņemamajā telpā. Par spīti aizliegumam, tajā vēl šodien (5.februāris) atradās «saskaņiešu» partijas politiskās reklāmas bukleti «Tava Rīga». Par iespējamo pārkāpumu sākta pārbaude, bet pats Ušakovs apņēmies samaksāt piespriesto soda naudu.

Latvijas radio žurnālists Ivo Leitāns, apmeklējot Rīgas domi, konstatējis, ka mēra Nila Ušakova kabineta priekštelpā joprojām atrodas viņa pārstāvētās partiju apvienības «Saskaņas centrs» informatīvie bukleti «Tava Rīga».

Tas ir pretrunā ar likumu, kas priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus valsts un pašvaldību iestādēs, sākot ar 2.februāri (četrus mēnešus pirms pašvaldību vēlēšanām), izvietot aizliedz.

Par šādu pārkāpumu juridiskajām personām, kāda ir arī Nils Ušakovs, pienākas sods līdz pat 800 latiem. TVNET sazinājās ar Valsts policiju (VP), kura ir informēta par minēto gadījumu - ar žurnālista iesniegumu par iespējamu aģitācijas noteikumu pārkāpumu Rīgas domes telpās.

Kā norāda VP Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis, patlaban likumsargi sākuši pārbaudi par to, vai šajā iesniegumā aprakstītajā ir administratīvā pārkāpuma sastāvs. Viņš norāda, ka pagaidām vēl nav zināms, kad tiks pieņemts lēmums šajā lietā.

Līdz 2.februārim partijas reklāmas bukleti Ušakova kabinetā bija brīvi pieejami

Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā TVNET paskaidroja, ka pārkāpums radies tāpēc, ka no mēra pieņemamās telpas laikus nebija aiznesti «Saskaņas centra» bukleti. Domes pārstāvji norādīja – ja pārkāpums pēc policijas izmeklēšanas tiks apstiprināts, Ušakovs ir apņēmies pats no savas kabatas maksāt soda naudu.

To komentārā Latvijas Radio apstiprināja arī pats Ušakovs, sakot: «Es domāju, ka es kā apvienības vadītājs šo sodu samaksāšu, un tas būs vispareizākais variants. Tā ir acīmredzama kļūda, ka nepaspēja novākt tos bukletus. Paldies acīgajiem kolēģiem no Latvijas Radio, ka jūs nepieļāvāt likuma pārkāpumu, un to soda naudu godīgi samaksāšu. (..) Es vienkārši domāju, ka pirmdienā neviens nepiefiksēja, ka palika vecie bukleti, - tā arī palika, kamēr kāds nepamanīja. (..) Sāksim likt atpakaļ pēc 2.jūnija, nākamos četrus gadus.»

Šobrīd bukleti Ušakova kabineta priekštelpā vairs neatrodas.

Komentāri (453)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu