Jēkabpilī izvēlēsies tilta pār Daugavu labāko variantu (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamnedēļ Jēkabpils pilsētas domes sēdē pašvaldības deputāti plāno izvēlēties labāko tilta pār Daugavu variantu, pastāstīja Jēkabpils galvenā arhitekte Laura Krastiņa.

Deputātiem būs jāizdara izvēle par labu vienam no pērn pašu izvēlētajiem tiltu variantiem - Vanšu tiltam vai Dienvidu tiltam Rīgā līdzīgas ekstradozētas sistēmas tiltam ar papildu projektu.

Veicot ietekmes uz vidi novērtējumu abiem izraudzīto tiltu variantiem, ir secināts, ka abi tie ir realizējami un, ievērojot pastāvošās būvniecības normas, nekaitēs apkārtējai videi, paskaidroja Krastiņa.

Nav būtiskas atšķirības, kuru no variantiem realizēt, jo ietekme uz vidi būtiski neatšķiras abos tilta variantos un arī galvenā ietekme uz sabiedrību abos variantos ir troksnis Bebru ielas rajonā. Lai to novērstu, izskatītas visas trokšņa slāpēšanas iespējas.

Jau ziņots, ka pagājušā gada jūnijā Jēkabpilī notika diskusija par pilsētas jaunā tilta pār Daugavu variantiem. No četriem piedāvātajiem skiču variantiem pašvaldības deputāti izraudzījās abus jau minētos. Tie viņiem šķituši pievilcīgi, labi iederas pilsētvidē un to uzbūvēšanai ir vajadzīgs minimāls balstu skaits.

Par tiltu ar nelielu balstu skaitu Jēkabpils ir ieinteresēta, lai radītu pēc iespējas mazāk šķēršļu ledus iešanai Daugavā un mazāk pakļautu pilsētu plūdu draudiem.

AS «Ceļuprojekts» inženieris Ernests Straume bez abiem minētajiem tiltu variantiem savulaik piedāvāja deputātu, būvniecības speciālistu un mediju izvērtēšanai vēl divus jaunā tilta iespējamos variantus - daudzlaidumu loku tiltu un koka konstrukcijas sistēmas tiltu.

Visu četru piedāvāto tilta variantu izmaksas ir līdzīgas un pēc šodienas cenām tās svārstās no 11 līdz 13 miljoniem latu.

Tilta būvniecībai nepieciešamo finansējumu nākamajā plānošanas periodā Satiksmes ministrija plāno piesaistīt no Kohēzijas fonda.

Plānots, ka jaunais tilts pār Daugavu Jēkabpilī atradīsies Bebru ielas galā ar tilta pieeju pieslēgumu Neretas ielai (krustojuma ar Brīvības ielu zonā) kreisajā krastā un Rīgas ielai un Daugavpils ielai labajā krastā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu