Dziesmu un deju svētkiem atbalstītāji atvēlējuši Ls 700 000 (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC), kas jau kopš pagājušā gada aktīvi strādā, lai XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem piesaistītu atbalstītājus, panācis, ka šajā valstiski nozīmīgajā pasākumā savu ieguldījumu sniedz lielākie uzņēmumi.

Kā informēja LNKC komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika, sadarbības partneri, kuri jau ieguldījuši savu atbalstu svētku sagatavošanā 700 000 latu apjomā, ir VAS «Latvijas Dzelzceļš», AS «Latvenergo», AS «Latvijas Valsts meži», SIA «Statoil Fuel&Retail Latvia», «SIXT» un citi.

2013.gadā Dziesmu un deju svētku atbalstītājiem pievienojās SIA «Lattelecom» un banka «Citadele». Pateicoties atbalstītāju devumam, svētku sagatavošanai un norisei netiks pieprasīts papildu valsts finansējums, norādīja Bika.

Ziedojumi tiek izmantoti sekmīgai svētku norises nodrošināšanai jau kopš 2012.gada. Jau pērn notika vairāk nekā 100 svētku sagatavošanas pasākumu - skates, ieskaņas koncerti un citi. Tāpat pagājušajā gadā noticis intensīvs darbs pie svētku projektu grupu un māksliniecisko koncepciju izveides, repertuāra sagatavošanas un apguves un dažādiem organizatoriskiem jautājumiem.

Arī šajā pavasarī turpinās aktīvs svētku sagatavošanas darbs. Ceļā uz Dziesmu un deju svētkiem notiks deju kolektīvu, koru, tautas mūzikas ansambļu, kokļu ansambļu, pūtēju orķestru, amatierteātru un vokālo ansambļu skates - kopskaitā paredzēti ap 90 pasākumu.

Valsts piešķirtais finansējums XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku sagatavošanai un sarīkošanai 2012.gadā un 2013.gadā ir 3,06 miljoni latu. No šiem līdzekļiem 1 miljons latu novirzīts pašvaldībām, lai nodrošinātu kolektīvu dalību svētkos. Šajā budžetā ietverts arī 464 000 latu finansējums citām institūcijām, kas iesaistītas svētku sagatavošanā un norisē, tostarp svētku atspoguļošanai Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio, drošības un sabiedriskās kārtības jautājumiem Iekšlietu ministrijai un neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai Veselības ministrijai.

Apstiprinot 2013.gada valsts budžetu, XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku kopējais budžets tika prognozēts 3,6 miljonu latu apmērā, taču, lai nodrošinātu svētku māksliniecisko kvalitāti un pēc iespējas plašāku Dziesmu un deju svētku pasākumu pieejamību, LNKC jau kopš pagājušā gada aktīvi strādā, lai šim valstiski nozīmīgajam pasākumam piesaistītu atbalstītājus.

Ieņēmumi šoreiz no biļetēm plānoti 180 000 latu apmērā. Biļešu iepriekšpārdošanu uz svētku pasākumiem plānots sākt martā. Gan Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstu viesi tiks aicināti uz vairāk nekā 50 pasākumiem, turklāt liela daļa no tiem būs bez maksas, ļaujot svētku pasākumos piedalīties jebkuram interesentam.

2008.gada Dziesmu un deju svētku valsts piešķirtais finansējums bija 3,78 miljoni latu, kā arī papildus tika piesaistīti atbalstītāju līdzekļi. Kopumā 2008.gada svētku budžets bija 4,46 miljoni latu.

Jau ziņots, ka XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Rīgu šovasar pieskandinās no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Šogad svētki paies Līgo zīmē. Svētku programma būs baudāma 19 norises vietās Rīgā. Svētku atklāšana vienlaikus plānota gan galvaspilsētā ar virsdiriģentu un virsvadītāju godināšanu Dziesmu svētku parkā, gan Latvijas novados.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu