VL-TB/LNNK neatbalsta Matīsa apstiprināšanu satiksmes ministra amatā (47)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) neatbalsta Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra Anrija Matīsa iecelšanu satiksmes ministra amatā un uzskata, ka «Vienotībai» jāuzņemas politiskā atbildība par satiksmes nozari, pēc frakcijas sēdes žurnālistiem sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Savukārt pārējie koalīcijas partneri jau ir pauduši atbalstu Matīsa kandidatūrai un bija gatavi par viņa apstiprināšanu ministra amatā balsot ceturtdienas Saeimas plenārsēdē.

Matīsa kandidatūru balsojumā varētu atbalstīt lielākā daļa opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības deputātu, savukārt opozīcijā esošā politiskā apvienība «Saskaņas centrs» šodien vēl nelēma par šo jautājumu, jo tas pagaidām nav iekļauts Saeimas sēdes darba kārtībā.

Matīss pēc sarunas ar VL-TB/LNNK frakciju žurnālistiem sacīja, ka saruna ar frakciju bija konstruktīva, tika izrunāti visi jautājumi, kas interesēja nacionālo apvienību, tāpat bija arī vairāki aizrādījumi par līdzšinējo darbību.

Kā ziņots, par Matīsa kandidatūru satiksmes ministra amatam vienojušies «Vienotības» pārstāvji un pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri, veidojot koalīciju, uzņēmušies politisko atbildību par šo ministriju.

Ja šonedēļ Saeima vēl nelems par uzticības izteikšanu satiksmes amata kandidātam, tad ministra pienākumus uz laiku piekritusi pildīt labklājības ministre Ilze Viņķele (V). Premjers Valdis Dombrovskis (V) gan iepriekš pauda cerību, ka šis process neievilksies, un, ja būs iecelts ministra pienākumu izpildītājs, tad uz ļoti īsu laiku.

Kā iepriekš norādīja Matīss, ir nepieciešamas sarunas ar koalīcijā ietilpstošajām frakcijām, lai saprastu, vai ir atbalsts tiem lēmumiem, kas SM tuvākajā laikā ir jāpieņem, jo nevarot strādāt, ja nav politiska atbalsta tiem lēmumiem, kas ir būtiski transporta nozarei.

Olšteinu pārsteidzis VL-TB/LNNK lēmums

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) pārmetumi Satiksmes ministrijas valsts sekretāram Anrijam Matīsam nav pamatoti, uzskata pie frakcijām nepiederošo deputātu līderis Klāvs Olšteins.

Olšteins atzina, ka arī viņu pārsteidza nacionālās apvienības lēmums, jo par šādu nostāju iepriekš nekas neesot liecinājis, arī koalīcijas padomes sēdē, diskutējot par šo jautājumu, VL-TB/LNNK esot bijusi pozitīvi atturīga nostāja.

Sīkāk šo jautājumu Olšteins pagaidām nevēlējās komentēt un arī atturējās prognozēt turpmāko rīcību.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu