«Hesburger» vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs pret jokotājiem par zirga gaļu (143)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkls «Hesburger» sociālajos tīklos izplatījis brīdinājumu, ka vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs par mēģinājumiem jokot par uzņēmuma nosaukumu sakarā ar zirgu gaļas skandālu pārtikas produktos, novēroja aģentūra LETA.

Sociālajos tīklos tiek izplatīti joku attēli, kuros restorānu tīkla nosaukums, nemainot tā korporatīvās krāsas un fontu, tiek atveidots kā «Horseburger» (zirga burgers - angļu val.), tādējādi dodot mājienu par visā Eiropā un arī Latvijā izplatījušos skandālu par zirgu gaļas pievienošanu pārtikas produktiem, to uzdodot par liellopu gaļu.

Uzņēmums norāda, ka «interneta vidē izplatītais joks, negodprātīgi un nepamatoti ņirgājoties par logotipu un sasaistot to ar globālo pārtikas ražotāju skandālu, grauj uzņēmuma reputāciju un var neatgriezeniski ietekmēt tā darbību».

Firma vērš interneta sociālo tīklu lietotāju uzmanību, ka «pret visiem, kuri dalīsies ar šo neveiksmīgo joku, firma var izmantot iespēju vērsties tiesībsargājošajās instancēs, tādējādi aizsargājot uzņēmuma reputāciju».

Iveta Antonišķe apstiprināja, ka brīdinājuma autori ir uzņēmums. «Jā, mēs izsvērām iespēju nereaģēt uz jau vakar sociālajos tīklos sūtīto un pārsūtīto joku. Taču šodien nolēmām paust savu nostāju un teikt striktu «nē» tik bezgaumīgam jokam, jo tas bija uzņēmis savu gaitu virtuālajā vidē. Apzinājāmies, ka mūsu atbilde var kļūt daudz populārāka par pašu joku un tomēr nolēmām savu viedokli paust,» sacīja Antonišķe.

Firma uzskata, ka cilvēki, kuri rada un izplata šāda veida asprātības sociālajos tīklos, neapzinās savu darbību sekas. «Jebkuram jokam ir robežas. Atzīstu, ka mums nevajadzēja minēt vārdu salikumu «tiesībsargājošās instances», kas, iespējams, radīja tik lielu rezonansi. Taču neuzskatām, ka mums vajadzēja klusēt un ļaut jokam tālāk izplatīties. Cerams, ka šis gadījums būs labs sākums diskusijai par joku robežām sociālajos tīklos un interneta vidē kopumā,» piebilda Antonišķe.

Forevers» - ir konstatētas aizdomīgas darbības ar zirga gaļu. Lopu kautuvei Ērgļu novadā «Aibi» tiks piemērots sods par pārtikas izsekojamības nenodrošināšanu 500 latu apmērā saistībā ar to, ka kautuve uzņēmumam «Forevers» piegādāto zirga gaļu uzdevusi par liellopu gaļu.

Pārkāpumus PVD ir konstatējis arī trīs citās kautuvēs - SIA «Viļumene», ZS «Kalnpierbes» un SIA «Musino» -, kurās nav nodrošināta zirga gaļas izsekojamība.

Komentāri (143)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu