NA vēlēšanās plāno startēt 80% Latvijas pašvaldību (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā apvienība (NA) 1.jūnijā gaidāmajās vēlēšanās plāno startēt 80% Latvijas pašvaldību, aģentūrai BNS pastāstīja apvienības pārstāve Laila Ozoliņa.

Atsevišķs pašvaldības deputātu kandidātu saraksts varētu būt apmēram 55 pašvaldībās, bet uz vietējām domēm NA startēs arī vienā sarakstā ar citu partiju pārstāvjiem.

NA pārstāvis Gaidis Bērziņš sestdien partijas kongresā, stāstot par apvienības plāniem pašvaldību vēlēšanās, uzsvēra, ka Rīgas domes vēlēšanās izšķiroša būs katra balss, tāpēc jāaicina radi un draugi doties balsot. NA līdere Rīgā būs Baiba Broka.

Viņš sacīja, ka Rēzeknē NA piedalās kopīga «latviska saraksta» veidošanā ar citām partijām, lai gāztu «Saskaņas centra» pārvaldību pilsētā. Iespējamais saraksta līderis tur varētu būt NA biedrs Edmunds Teirumnieks. Latgalē NA kopā ar vēl citu partiju pārstāvjiem vienā sarakstā startēs Preiļos un Krāslavā. Ar atsevišķu sarakstu NA plāno startēt Balvos un Ilūkstē. Savukārt Vārkavā, Rugājos, Aglonā un Daugavpils novadā NA atbalstītāji startēs vietējo partiju sarakstos, informēja Bērziņš.

Vidzemē vēlēšanās NA plāno būt pārstāvēta apmēram 70% visu pašvaldību. Lielajos novados virs 5000 iedzīvotājiem no 35 novadiem 28 būs NA deputātu kandidātu saraksti. Mazajos novados, kuros ir mazāk par 5000 iedzīvotājiem, no 16 novadiem astoņos būs ar NA saistīti saraksti.

Savukārt Kurzemē NA plāno startēt ar atsevišķu sarakstu Talsos, viens no saraksta līderiem būs pašreizējais NA deputāts Talsu novada domē Gundars Sebris. NA startēs arī Priekulē, Grobiņā, Ventspils novadā, Ventspilī, Aizputē un Saldū. Atsevišķs saraksts plānots Liepājā.

Bērziņš minēja, ka Zemgalē NA ir gatava startam Jelgavā, Bauskā, Iecavā, Jēkabpilī un novadā, Krustpilī, kā arī Pļaviņās.

Jau ziņots, ka sestdien notika NA kongress, kurā pulcējās vairāki simti biedru, un viens no tā tematiem bija gatavošanās pašvaldību vēlēšanām. Deputātu kandidātu sarakstus republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanām varēs sākt iesniegt no 12.aprīļa.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu