Pateicoties TVNET, Lato Lapsa uzaicināts uz Čavesa piemiņas pasākumiem Venecuēlā (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Negaidītu uzaicinājumu no kāda Venecuēlas fonda, kas neformāli saistīts ar šīs valsts valdību, pagājušās nedēļas beigās saņēmis žurnālists Lato Lapsa.

Uzaicinājums Lapsam izteikts pēc tam, kad fondā saņemta informācija par fragmentu no viņa pašlaik topošās grāmatas par Centrālameriku un Dienvidameriku, kas nule bija publicēts portālā pietiek.com.

Fragmentā ar virsrakstu «Mīlētais un ienīstais brūnais pusmērkaķis» bija aprakstīts L. Lapsas pieredzētais Venecuēlā laikā, kad pie varas vēl bija 5. martā mirušais šīs valsts prezidents Ugo Čavess, un venecuēliešu attieksme pret savu ilggadējo valsts galvu.

Fonda pārstāvji Lapsu informējuši, ka gan par topošo grāmatu, gan par pietiek.com publicēto fragmentu uzzinājuši, pateicoties pazīstamā rakstnieka, publicista, domātāja un TV dīvja Otto Ozola (īstajā vārdā Mārtiņš Barkovskis) aizvadītās nedēļas nogales publikācijai portālā TVNET.

Tā kā fonda pārstāvji atšķirībā no pazīstamā publicista iepazinušies ar visu publicēto jaunās grāmatas fragmentu, ne tikai ar tā virsrakstu vien, viņi izjutuši patiesu cieņu pret autoru, kas neilgās uzturēšanās laikā Venecuēlā tik precīzi uztvēris šajā zemē un tās cilvēku prātos un sirdīs notiekošo.

Izsakot atzinību L. Lapsas paveiktajam darbam un vēloties tam vēl palīdzēt, Venecuēlas fonda pārstāvji ieaicinājuši topošās grāmatas autoru šonedēļ apmeklēt Karakasu, kur turpinās venecuēliešu atvadīšanās no Ugo Čavesa mirstīgajām atliekām, un arī piedalīties šajās atvadās. L. Lapsa šo piedāvājumu ar pateicību ir pieņēmis un jau 12. martā dodas ceļā.

L. Lapsa no savas puses izsaka patiesu pateicību gan lasītāju iecienītajam portālam TVNET, bez kura palīdzības Venecuēlas pārstāvji, visticamāk, nebūtu uzzinājuši par topošo grāmatu, gan M. Barkovskim, kuram sola no Karakasas noteikti atsūtīt pastkarti, kas pazīstamajam analītiķim un rakstniekam ļaus būtiski bagātināt savus priekšstatus par šajā pasaules daļā notiekošo.

Domājams, ka par pieredzēto Venecuēlā būs iespējams izlasīt jaunajā grāmatā, kuras darba nosaukums ir Trīspadsmit Amerikas. Tā apgādā Dienas Grāmata klajā nāks šā gada rudenī.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu