«Vienotība» vērsīsies KNAB par Repšes reklāmas kampaņu (76)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partija «Vienotība» vērsīsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lai skaidrotu, ka tā nav saistīta ar Einara Repšes biedrības «Latvijas attīstībai» izvērsto reklāmas kampaņu, šovakar vēsta telekompānija LNT.

Saeimas deputāte Lolita Čigāne (V) apliecināja, ka «Vienotība» vērsīsies KNAB, lai skaidrotu, ka tā nav saistīta ar «Latvijas attīstībai» izvērsto reklāmas kampaņu un nezina, kur rasts tai tērētais finansējums. «Mums noteikti ar to nav nekāda sakara,» uzsvēra Čigāne.

Politiķe arī bilda, ka nepieciešams pasteidzināt Repšes izslēgšanu no «Vienotības».

«Vienotībai» bažas varētu radīt risks, ka KNAB «Latvijas attīstībai» izvērsto reklāmas kampaņu varētu ierēķināt politiskā spēka priekšvēlēšanu aģitācijas izdevumos. Tā kā reklāmās paustās idejas varētu saskanēt ar «Vienotības» redzējumu par valsts attīstību, KNAB varētu vilkt paralēles ar savulaik skandalozo pozitīvisma kampaņu par Tautas partiju, kas arī tika īstenota ar biedrības palīdzību.

Savukārt pats Repše uzsver, ka biedrības reklāmai nav nekādas saistības ar «Vienotību». Repšes skatījumā, šāda saistība būtu tik pat absurda kā veļas pulvera reklāma kāda politiķa izpildījumā.

Jau ziņots, ka biedrība «Latvijas attīstībai» tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs un citi.

Netiek izslēgts, ka biedrība varētu pārtapt politiskajā partijā un startēt 2014.gada 4.oktobrī plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Komentāri (76)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu