Repše izstāsies no «Vienotības» (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekspremjers Einars Repše, kurš patlaban darbojas biedrībā «Latvijas attīstībai», iesniedzis partijai «Vienotība» iesniegumu par izstāšanos no partijas.

Papildināts viss teksts

Iesniegumā «Vienotības» līderei Solvitai Āboltiņai Repše atklājis, ka viņa nākotnes plāni saistīti ar jaunas partijas dibināšanu.

«Nav noslēpums, ka manis vadītā biedrība intensīvi strādā pie Latvijas attīstības platformas, kuru piemērotā brīdī esam plānojuši piedāvāt arī plašākai sabiedrībai izvērtēšanai un iedzīvināšanai. Tā kā dzīvojam demokrātiskā sabiedrībā, lai noteiktu programmu un priekšlikumus varētu sekmīgi ieviest dzīvē, tie agrāk vai vēlāk jānodod vispārējai apspriešanai un balsošanai, lai iegūtu mandātu šo ideju īstenošanai. No tā automātiski izriet, ka biedrības «Latvijas attīstība» paspārnē izstrādātos un izdiskutētos priekšlikumus būs nepieciešams piedāvāt Saeimas vēlēšanās, iesniedzot arī to cilvēku sarakstu, kas šīs idejas atbalsta, ir piedalījušies to izstrādē un ir gatavi tās praktiski īstenot valsts pārvaldes struktūrās,» skaidroja Repše.

Ņemot vērā, ka iesniegt programmatiskus dokumentus un sarastus uz Saeimas vēlēšanām var tikai oficiāli reģistrētas politiskas partijas, Repše norāda, ka «neizbēgami nāksies paralēli biedrībai «Latvijas attīstībai» izveidot arī labēju, uz Latvijas straujāku attīstību orientētu politisko partiju».

Likums neļauj vienai personai darboties vairākās politiskās partijās vienlaicīgi, tāpēc tas esot vienīgais iemesls, kāpēc Repše nolēmis izstāties no «Vienotības». Repše pauda cerību, ka abas organizācijas sekmīgi sadarbosies arī nākotnē atbilstoši to izvirzītajām idejām un politiskajām programmām.

Kā ziņots, «Vienotībā» tika saņemts arī Edgara Jaunupa iesniegums par izstāšanos no partijas, apliecināja «Vienotības» preses sekretāre Laila Timrota.

Iepriekš diskusijas izraisīja biedrības «Latvijas attīstībai» reklāmas kampaņa, kurā bija redzams Repše, kurš vēl bija «Vienotības» biedrs. Partija plānoja vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lai skaidrotu, vai tā nav saistīta ar biedrības «Latvijas attīstībai» reklāmu.

Arī KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs iepriekš norādīja, ka biedrības «Latvijas attīstībai» izvērstā reklāmas kampaņa bija nonākusi KNAB redzeslokā un to bija paredzēts izvērtēt saistībā ar citām partiju aģitācijas kampaņām.

Tikmēr gan «Vienotības» ģenerālsekretārs Artis Kampars, gan Repše iepriekš uzsvēra, ka nav pamata saistīt biedrības «Latvijas attīstībai» reklāmas ar «Vienotības» pašvaldību vēlēšanu kampaņu. Repše arī akcentēja, ka biedrībai «Latvijas attīstībai» nav bijis mērķa reklamēt «Vienotību» un šādi pieņēmumi ir absolūti nepamatoti.

Biedrība «Latvijas attīstībai» tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs un citi. Biedrība varētu pārtapt politiskā partijā un startēt 2014.gada 4.oktobrī plānotajās 12. Saeimas vēlēšanās.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu