Pāvests aicina ievērot cieņu visu reliģiju starpā (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks, trešdien Vatikānā tiekoties ar pasaules lielāko reliģiju pārstāvjiem, aicināja uzturēt draudzību un ievērot cieņu visu ticību starpā.

Katoļu baznīca «sekmēs draudzību un cieņu dažādu reliģiju vīriešu un sieviešu starpā», dienu pēc inaugurācijas sacīja jaunais pontifiks.

«Mēs daudz ko varam darīt to cilvēku labā, kas ir nabadzīgi, kas ir vāji, kas cieš, un sekmēt izlīgumu un mieru,» sacīja Francisks.

Citu reliģiju pārstāvju vidū sanāksmē piedalījās arī pareizticīgo kristiešu, jūdaistu un musulmaņu pārstāvji. Ir jābūt vienotiem pret «vienām no bīstamākajām mūsu laika lamatām - cilvēka reducēšanu uz to, ko viņš ražo un ko viņš patērē».

Jaunais pāvests arī sacīja, ka sevi sajūt «tuvu» tiem, kas «sevi neatzīst par piederīgu kādai konkrētai reliģijai, bet kas meklē patiesību, labo un skaisto, kas ir Dievs».

Pievēršoties reliģisko kopienu līderiem, Francisks sacīja: «Es augstu novērtēju jūsu klātbūtni, un es tajā saskatu zīmi abpusējai cieņai un sadarbībai vispārējam cilvēces labumam.»

Citu konfesiju kristiešus katoļu pontifiks drošināja, apliecinot savu «stingro gribu turpināt ekumēniskā dialoga ceļu». Jūdaistu līderiem viņš sacīja, ka vēlas turpināt «brālīgo dialogu», kas aizsākās 60.gados ar Otro Vatikāna koncilu.

Kā ziņots, katoļu kardinālu konklāvs 13.martā Vatikānā par jauno Romas katoļu pāvestu izraudzījās līdzšinējo Buenosairesas arhibīskapu Horhi Mario Bergoljo.

76 gadus vecais Bergoljo kļuvis par katoļu baznīcas vēsturē pirmo Amerikas pārstāvi pāvesta krēslā. Viņš ir arī pirmais neeiropietis, kam baznīcas vadība uzticēta pēdējās tūkstošgades laikā.

Otrdien krāšņā inaugurācijas ceremonijā Vatikānā Svētā Pētera laukumā Francisks saņēma pāvesta varas simbolus - mantiju un «zvejnieka gredzenu» -, ar to oficiāli sākot savu valdīšanu apustuliskajā tronī kā 266.pāvests.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu