Četru gadu laikā plāno uzstādīt pa 20 fotoradariem gadā (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunais fotoradaru projekts varētu tikt īstenots pakāpeniski četru gadu laikā, šādu viedokli šorīt telekompānijai LNT pauda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Pēc ministra vārdiem, gada laikā varētu tikt uzstādīti līdz 20 radariem. Politiķis sola, ka visvairāk uzmanības tiks veltīts stacionāru fotoradaru tīkla izveidošanai.

Savukārt pārvietojamo fotoradaru vietā vairāk darbosies ceļu policijas ekipāžas, kas tiks aprīkotas ar modernākiem radariem.

Pašlaik nevar teikt, ka pēc fotoradaru aizvākšanas būtu būtiski pasliktinājusies ceļu satiksmes drošības situācija Latvijā, piebilda politiķis.

Jau ziņots, ka Iekšlietu un Satiksmes ministrijas izveidotā darba grupa 1.martā noteiktajā termiņā bija sagatavojusi ziņojumu par fotoradaru ieviešanas risinājumiem.

Darba grupas ziņojums tika nosūtīts saskaņošanai Satiksmes un Finanšu ministrijā. Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma pastāstīja, ka informatīvais ziņojums par radaru ieviešanu ir apspriešanas stadijā - šobrīd ir saņemts atzinums no Finanšu ministrijas (FM) un tiek plānota starpministriju sanāksme, lai pārrunātu FM izteiktos iebildumus.

Šī sanāksme varētu notikt pēc Lieldienām un attiecīgi pēc tam šis ziņojums tiks virzīts uz valdību, norādīja Holma.

80 radari četru gadu laikā

Viens no darba grupas priekšlikumiem paredz fotoradaru ieviešanu veikt pakāpeniski, un ar to nodarbosies Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Tas paredz, ka CSDD no 2013. līdz 2017.gadam ik gadu iegādāsies 20 fotoradarus.

Pērn valdība nolēma atbalstīt Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto priekšlikumu neatpirkt fotoradarus no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH». «V-Traffic» (iepriekš «Vitronic Baltica un partneri») fotoradari uz Latvijas ceļiem pārkāpumus nefiksē no pagājušā gada 16.decembra.

Vienlaikus valdība atļāva IeM Nodrošinājuma valsts aģentūrai un VP veikt nepieciešamās iepirkuma procedūras, lai aprīkotu policijas transportlīdzekļus ar radariem un videoieraksta sistēmu. Policijas automašīnās uzstādītos radarus plānots modernizēt un pārbūvēt par summu, kas nepārsniedz 487 874 latus.

Ministru kabinets pēc uzņēmuma «V-Traffic» (iepriekš «Vitronic Baltica un partneri») īstenotā fotoradaru projekta izgāšanās uzdeva Iekšlietu ministrijai kopīgi ar Satiksmes ministriju izvērtēt iespējamos stacionāro fotoradaru ieviešanas risinājumus.

Ņemot vērā, ka atklāta konkursa ceļā būs jāizvēlas fotoradaru piegādātājs, Kozlovskis jau iepriekš atzina, ka pirmie fotoradari uz ceļiem parādīsies ne ātrāk kā nākamgad.

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) nesen izsludinājusi iepirkuma konkursu par Valsts policijas transportlīdzekļu aprīkošanu ar radariem un videoieraksta sistēmu un transportlīdzekļos uzstādīto radaru pārbūvi un modernizāciju. Šo ierīču iegāde būs ieguldījums satiksmes drošībā līdz brīdim, kas tiks uzstādīti fotoradari. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir līdz 27.martam.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu