Rīgas Dome palīdz Loginovam palikt amatā (407)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kontrole ir konstatējusi, ka laika periodā no 2009. līdz 2011.gadam Rīgas brīvostā ir bijuši nelietderīgi un nelikumīgi tēriņi vairāk nekā 41 miljona latu apmērā. Tomēr ar to nepietika, lai šodien notikušajā Rīgas brīvostas valdes ārkārtas sēdē no darba tiktu atlaists Brīvostas pārvaldes šefs Leonīds Loginovs.

Papildināts viss teksts.

Četri valsti pārstāvošie Rīgas Brīvostas valdes locekļi šodien nobalsoja par brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova atstādināšanu no amata, savukārt četri Rīgas pašvaldību pārstāvošie valdes locekļi balsoja pret Loginova atlaišanu, tādēļ brīvostas pārvaldnieks no amata netika atbrīvots.

Vērtēs arī citu darbinieku atbildību

Vienlaikus brīvostas valde vienojusies, ka brīvostas kvalitātes vērtēšanas komisija izvērtēs arī citu pārvaldes darbinieku atbildību par pārkāpumiem brīvostā, ko konstatējusi Valsts kontrole.

«Diemžēl viedoklis, kas ir laba pārvaldība, valsts un pašvaldību pārstāvju vidū atšķiras,» pēc ārkārtas sēdes žurnālistiem sacīja Brīvostas valdes loceklis Ēriks Škapars (V).

Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks (GKR) pēc ārkārtas sēdes pauda viedokli, ka priekšvēlēšanu gaisotnē vēlme gāzt Loginovu ir sasteigta. Viņš uzsvēra, ka, balstoties uz «revolucionāru pārliecību», Loginovu atlaist nevar - valstī ir noteikta kārtība, kā izvērtēt konkrētus pārkāpumus, amatpersonu atbildību un pierādīt to vainu, tāpēc objektīvi par to, vai Loginovs pelnījis atlaišanu, varēs lemt tikai pēc tam, kad būs saņemts kompetentu tiesībsargājošo iestāžu atzinums.

Kā ziņots, četri brīvostas valdes locekļi, kas ostas valdē pārstāv Rīgas domi, vērsušies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu pēc iespējas ātrāk izvērtēt Valsts kontroles (VK) revīzijā konstatētos pārkāpumus. Ģenerālprokuratūra šo informāciju nodevusi Valsts policijai un ir grūti prognozēt, kad pieprasītais atzinums varētu tikt saņemts, atzina Ameriks.

Vienlaikus Ameriks norādīja, ka Reformu partijas iniciētās aktivitātes ir «bērnudārzs» un tās kaitē ostas darbam. Salīdzinot ar rādītājiem pirms gada, šā gada divos mēnešos kravu apjoms Rīgas brīvostā krities par 11%. Daļēji tas saistāms ar laika apstākļiem, kuru dēļ aizsalst Rīgas jūras līcis, taču daļēji pie tā vainojama «politiskā ņemšanās» un publiskā diskusija par to, ka brīvostā nav kārtības, uzskata Ameriks.

«Nesagaidot profesionālu tiesībsargājošo iestāžu atzinumu, viss notiekošais ir tikai antireklāma ostai,» sacīja brīvostas valdes priekšsēdētājs.

Ja «arbitrs» no malas sniegs atzinumu, ka Valsts kontrolei ir taisnība, reizē ar Loginovu no amata nāksies atvadīties arī visam ostas Juridiskajam departamentam, uzsvēra Ameriks, norādot, ka «Loginovs nav neaizvietojams».

Pats brīvostas pārvaldnieks šodien brīvostas valdes ārkārtas sēdē nepiedalījās, jo ir saslimis. Amerikam Loginovs teicis, ka «slimības lapa» tiks noslēgta 1.aprīlī un 2.aprīlī viņš atgriezīsies darbā. Patlaban Loginova pienākumus pilda viņa vietnieks Aigars Pečaks.

Kā ziņots, pēc četru brīvostas valdes locekļu iesnieguma Ameriks šodien sasauca brīvostas valdes ārkārtas sēdi, lai lemtu par ostas pārvaldnieka Leonīda Loginova atbilstību ieņemamam amatam.

Kā zināms, revīzijas gaitā Valsts kontrole ir konstatējusi, ka laika periodā no 2009. līdz 2011.gadam Rīgas brīvostā ir bijuši nelietderīgi un nelikumīgi tēriņi vairāk nekā 41 miljona latu apmērā.

VK revīzijā tika secināts, ka Rīgas brīvostas pārvaldes finanšu līdzekļi 595 000 latu apmērā nelikumīgi tērēti gan darba samaksas noteikumiem neatbilstošām prēmijām, dāvanām un veselības apdrošināšanai valdes locekļiem, gan kļūdaini aprēķinātiem pabalstiem, atvaļinājuma naudai un darba nespējas lapas naudai.

Komentāri (407)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu