Truksnis gāzts no Jūrmalas mēra krēsla (170)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jūrmalas domes deputāti šodien ārkārtas sēdē balsojot nolēma atbrīvot no amata Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni (ZZS). Pret Truksni balsojušo deputātu neuzticības pamatā ir Trukšņa reklamēšanās par nodokļu maksātāju naudu.

Par Trukšņa atbrīvošanu no amata balsoja astoņi deputāti, pret nebija neviena, bet četri deputāti balsojumā atturējās.

Līdz ar to sešas minūtes ilgušajā domes ārkārtas sēdē Truksnis tika gāzts no Jūrmalas mēra amata. Par domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju kļuvusi Trukšņa līdzšinējā vietniece Larisa Loskutova.

Truksnis sev nelabvēlīgo balsojumu lielā mērā saista ar deputātu sadrumstalotību un viņu iespaidojamību. No amata gāztais mērs uzskata, ka savu politiku pilsētas attīstībai varēs daudz vieglāk realizēt pēc jūnijā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām. Pēc amata zaudēšanas Truksnis solīja strādāt kā deputāts, lai realizētu savas iniciatīvas jūrmalnieku labā.

Pēc domes sēdes Truksnis žurnālistiem sacīja, ka šis domes sasaukums ir «sīki saskaldīts», līdz ar to katrs deputāts ir iespaidojams. «Es paredzu, ka nākamā dome nebūs tik sadrumstalota, un tajā nebūs atsevišķi, izraustāmi, komandējami vai regulējami deputāti,» norādīja nu jau bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs.

Viens no Trukšņa «gāzējiem» deputāts Juris Visockis (V) uz žurnālistu jautājumu, vai mēra amatam tagad tiks meklēts kāds cits kandidāts, atbildēja: «Ja iedziļinās sastāvā, kas nobalsoja pret [Truksni], tad šeit ir ļoti daudz un dažādas intereses. Izejot no šī, manas domas ir tādas, ka sēdīsimies, runāsim un, ja atradīsim kādu kopsaucēju, varbūt rītdien jauns mērs būs jāvēl.»

Vienlaikus Visockis atzina, ka jauna kandidāta meklēšana būtu labāka, ja līdz vēlēšanām būtu atlicis vairāk laika, nevis tikai divi mēneši, līdz ar to rodoties šaubas, vai kāds tagad vēlēsies uzņemties Jūrmalas mēra pienākumus.

Arī deputāts Ilmārs Ančāns («Mūsu zeme»), kurš balsoja par Trukšņa atbrīvošanu no amata, aģentūrai LETA apstiprināja, ka ar kolēģiem lems, kā tālāk rīkoties - meklēt jaunu mēru vai līdz vēlēšanām iztikt ar Loskutovu. Ančāns gan domā, ka pēc Trukšņa gāšanas nebūs kardinālu izmaiņu pašvaldības administratīvajā jomā, proti, nodaļu vadītāji paliks savos amatos.

Kā ziņots, iesniegumu par Trukšņa atbrīvošanu no mēra amata pagājušajā mēnesī parakstīja deputāti Māris Dzenītis (Reģionu alianse), Aigars Tampe (VL-TB/LNNK), Ančāns, Arnis Ābelīte («Tev, Jūrmalai!»), Zigurds Starks, kā arī trīs partijas «Vienotība» deputāti - Visockis, Dzintra Hirša un Iveta Blaua.

Deputātu neuzticības pamatā bija Trukšņa reklamēšanās par nodokļu maksātāju naudu.

Truksnis, kurš pēdējos mēnešos vairākkārt saņēmis pārmetumus par iespējamu pašvaldības administratīvo resursu izmantošanu sevis reklamēšanai, Jūrmalas domē tika ievēlēts no nu jau likvidētās partijas LPP/LC saraksta.

Jūrmalas mērs pēdējā laikā izvērsis dažādas pašreklāmas aktivitātes, piemēram, šā gada nogalē bērniem dalījis bezmaksas cirka biļetes, savukārt pie pilsētas robežas novietots plakāts, kurā Truksnis sveic katru pilsētas iedzīvotāju un viesi. Pērn jūnijā Jūrmalas mērs izpelnījās plašu kritiku par zelta amata ķēdes iegādi aptuveni 3000 latu vērtībā. Vēlāk gan viņš lūdzis šo summu pa daļām atvilkt no savas algas.

Truksnis par savām izredzēm šā gada pašvaldību vēlēšanās ir samērā pārliecināts, jo saskaņā ar pētījumu centra SKDS veikto pētījumu viņa palikšanu amatā pēc 1.jūnija atbalstot 62% jūrmalnieku. Truksnis vēlēšanās piedalīsies kā ZZS saraksta līderis.

Komentāri (170)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu