Zemledus makšķerniekiem gaidāmi jauni «spēles noteikumi» (119)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nākamsezon Jūrmalā zemledus makšķerniekiem gaidāmi jauni «spēles noteikumi» – plānots izvietot aizliedzošas zīmes par to, kuros posmos uz ledus nedrīkstēs atrasties, bet par to neievērošanu būs jāmaksā sods līdz 50 latiem, pastāstīja Jūrmalas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Jānis Siliņš.

Galīgais lēmums par aizliedzošo zīmju izvietošanu pilsētas teritorijā būs vēl jāpieņem pašvaldībai.

«Gan mēs pašvaldībā paši tiksim galā, varbūt būsim pirmie, kas to dara,» izteicās Siliņš vairākas dienas pēc plašās zemledus makšķernieku glābšanas operācijas Rīgas jūras līcī.

Piektdien, atdaloties diviem ledus gabaliem Majoros un Vakarbuļļos, kopumā bija jāglābj 223 zemledus makšķernieki.

Plašā glābšanas operācija raisījusi diskusijas, vai dienestu izdevumi nebūtu jāsedz pašiem makšķerniekiem, kas dodas uz ledus tad, kad tas kļuvis nedrošs.

Naudas sods- līdz 50 latiem

Pašvaldības policijas pārstāvis sacīja, ka Jūrmalas pludmales apsaimniekošanas noteikumi paredz pašvaldības tiesības noteikt bīstamās vietas, bet ne izvietot aizlieguma zīmes. Siliņš norādīja, ka tad būs iespēja arī sodīt, bet pašlaik neviens likums to neparedzot. Naudas sods iecerēts līdz 50 latiem.

«Plāksnītes, kas aizliegs kāpt uz ledus, noteikti būs izvietotas, kolīdz parādīsies ledus. Upē nekur nedrīkstēs, un jūrā skatīsimies, vērtēsim.

Kā ir brīdinājuma zīme, tā iestājas soda sankcijas,» uzsvēra Siliņš.

«Veiksim preventīvo darbību, ja nesapratīs, jau piemērosim naudas sodu,» teica Siliņš.

Komentāri (119)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu