Iedzīvotāji: arī pirmajās klasēs skolēniem jāliek atzīmes (87)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vairāk nekā puse jeb 54,4% iedzīvotāju uzskata, ka bērnu sekmes arī pirmajās klasēs ir jāvērtē, liekot atzīmes, liecina konservatīvu ideju institūta «Populares Latvija» un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā pētījuma «Laba skola: vēlmes un vērtējums» rezultāti.

Savukārt 36,6% respondentu domā, ka pirmajās klasēs bērnu sekmes tomēr nebūtu jāvērtē ar atzīmēm.

Pētījuma autori arī akcentē, ka aptaujāto attieksme īpaši neatšķiras atkarībā no tā, vai viņu ģimenē ir skolas vecuma bērni un abās grupās atzīmju likšanu atbalstīja 55% aptaujāto.

Tikmēr, analizējot aptaujas datus detalizētāk un skaidrojot, ko šajā jautājumā domā cilvēki, kuru bērni mācās 1.-4. klasē, atklājies, ka biežāk jeb 50% tomēr atbalsta atzīmju likšanu, bet pretējās domās ir 43% respondenti šajā grupā.

Aptaujā piedalījās 1002 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Pētījums «Laba skola: vēlmes un vērtējums» sniedz dziļāku ieskatu valsts iedzīvotāju vērtību orientācijā. Tā spilgti atspoguļojas tieši izteiktajās vēlmēs pēc tā, kādam jābūt mācību saturam un metodēm Latvijas skolās. Pētījuma autori vēlējās noskaidrot, vai skolās jāmāca būt savas valsts patriotiem, vai arī vēlamies redzēt bērnus multikulturālus un atvērtus, kā arī vai vecāki piekristu, ka viņu bērnus skolotāji var sodīt.

«Populares Latvija» ir konservatīvo ideju institūts, kura darbības pamatā ir modernā konservatīvisma pamatprincipi - brīva uzņēmējdarbība, maza valsts pārvalde, indivīda brīvības un Eiropas tradicionālās vērtības.

Konservatīvo ideju institūts «Populares Latvija» nav saistīts ne ar vienu politisku partiju vai reliģisku organizāciju. Institūta misija ir definēt, izplatīt un iedzīvināt Latvijā moderni konservatīvas idejas.

Komentāri (87)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu