Sieviete paņem 16 kredītus un mokās ar atdošanu (333)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/NeoGaboX, TVNET

«Iepriekš visai strikti vērtēju kredītus un cilvēkus, kas ir nokļuvuši atmaksas grūtībās. Bet tagad pati esmu tādā situācijā un nekas vēl nav beidzies...» Tā portālam TVNET pauda kāda sieviete, kurai ir liela un negatīva pieredze ar ātrajiem kredītiem.

Lasītāja atklāja: «Sākšu ar to, ka patlaban jau esmu ātro kredītu problemātiskais klients, manas parādsaistības ir sasniegušas līmeni, kad tās vairs nespēju segt.

Epopeja ar kredītiem man sākās, kad paņēmu kredītkarti Swedbankā, lai nokārtotu tiesības.

Pēc tam man tika piedāvāta vēl viena kredītkarte, ko izmantoju, lai iepirktu sev jaunu garderobi.

Pēc tam, uzķeroties uz smscredit.lv reklāmas, ka pirmais kredīts ir bez maksas, izmantoju arī to.

Pirmā aizņēmuma summa man bija 100 lati, ko laikā atdevu, bet,

atdodot 100 latus, protams, līdz algai pietrūka un nācās aizņemties vēl.

Kopš pirmā kredīta līdz brīdim, kad nespēju vairs pildīt savas saistības, pagājuši ir aptuveni četri gadi.

Ja pirmo kredītu aizņemšanās mērķis bija daudzmaz nepieciešamība, tad katru nākamo ņēmu, lai segtu iepriekšējo vai lai pagarinātu kredīta apmaksas termiņus. Pa vidam vīram nebija darba, bet par dzīvokli ir jāmaksā. Ņēmu kredītu ar domu - gan sāks strādāt, atdosim kopā.

Beigās parādsaistības sasniedza tādu apmēru, ka ar abām algām kopā sanāca faktiski tikai pagarināšanai. Līdz vienu brīdi nolēmu, ka viss - pagarināšanās vairs nemaksāšu neko, jo kredīta pamatsumma jau nedzēšas, tā ir vienkārši zemē nomesta nauda. Kādu laiku mēģināju kredītu paņemt, ienākot algai, atdot un tai pašā dienā paņemt vēlreiz. Sanāca nedaudz mazāk atdot projām nekā pagarinot, jo procenti ir mazāki nekā pagarināšanas maksas.

Piereģistrējos faktiski visos ātro kredītu kantoros,

bija brīdis, kad biju aizņēmusies no 16 kreditoriem, summas sākot ar 100 latiem, bet pārsvarā 200 - 300 lati.

Bija periods, kad saņēmu kontā diezgan lielu summu, ar kuru nomaksāju lielāko daļu kredītu, bet nepietika.

Tieši tad iekrita periods, kad vīrs atkal palika bez darba, un atkal paņēmu kredītus no jauna, līdz beigās pēdējo kredītu paņēmu vienkārši ar mērķi neatdot, apzinoties visas sekas. Sākotnēji izmantoju tos ātros kredītus, kuri sola pirmo kredītu bez maksas, pēc tam jau sanāca aizņemties arī atkārtoti.

Tā kā man bija oficiāls darbs, aizņemties nesagādāja nekādas grūtības, naudu kontā dabūju ļoti ātri, pirmais kreditors, kas man atteica (pat ne atteica, es vienkārši sapratu, ka tur es nedabūšu), bija atrais.lv, jo prasīja, lai atsūtu savu konta izrakstu par pēdējiem 6 mēnešiem.

Bet man konta izrakstā parādās tikai un vienīgi regulāri ātrie kredīti.

Nesūtīju un tamdēļ kredītu nedabūju.

Pēc tam atteica opencredit.lv, kā iemeslu minot, ka manas pašreizējās kredītsaistības ir pārāk lielas. Procenti, protams, viņiem ir milzīgi, un ar šī brīža domāšanu nebūtu maksājusi pagarināšanu vispār. Mēģinātu sarunāt grafika maksājumus (kas man ar dažiem kreditoriem ir izdevies).

Kopumā vērtējot - ātrie kredīti ir laba lieta, ja vajag tikai nedaudz, līdz algai, bet, ņemot lielāku summu par 50 latiem un uz mēnesi, agrāk vai vēlāk radīsies problēmas atdot.

Šobrīd man ir situācija, kad praktiski visi kreditori ir manus parādus nodevuši parādu piedziņas kompānijām. Esmu zaudējusi pusi no saviem ieņēmumiem, jo kādreiz strādāju vēl arī otrā darbā, līgumsodi ir uzauguši milzīgi un es nespēju maksāt visiem.

Uz telefona zvaniem, ja zvana svešs numurs, es vairs neatbildu,

zinu, ka parādus nāksies atdot šā kā tā, tāpēc vienkārši gaidu, kad kāds kreditors sniegs prasību tiesā.

Kredītvēsture man, protams, ir negatīva. Pirmā saskare ar to, ka tas radīs problēmas, man gadījās, kad interneta provaiders, lai pieslēgtu internetu, man palūdza iemaksāt drošības naudu, jo esmu «melnajā sarakstā».

Ar šā brīža domāšanu pēc pirmajām grūtībām, kas radās, kad nevarēju atmaksāt kredītu, es noteikti nebūtu ņēmusi jaunu, lai segtu iepriekšējo vai pagarinātu, bet ļautu, lai viss rit savu gaitu, un mēģinātu pēc tam vienoties ar parādu piedzinējiem,

vismaz nebūtu TIK daudz parādu, cik man ir šobrīd.

Lielākais «škrobis» ir par to, ka neko jēdzīgu es neesmu nopirkusi par visu šo aizņemto naudu. Ja būtu zaļi padzīvojusi Kanāriju salās, tad būtu vismaz gandarījums, ka parādi, lai gan tie ir, ir iegūti tamdēļ, ka gribēju zaļi padzīvot, un tagad par to maksāju. Bet praktiski viss, kur es naudu tērēju, bija esošo saistību apmaksai.

Iepriekš visai strikti vērtēju kredītus un cilvēkus, kas ir nokļuvuši atmaksas grūtībās, no sērijas - pirms ņēmi, vajadzēja padomāt. Bet tagad pati esmu tādā situācijā un nekas vēl nav beidzies...»

Dalies pieredzē arī Tu!

Vai arī Tev arī ir pieredze ar ātrajiem kredītiem?

Ja vēlies dalīties, tad raksti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

TVNET gaidīs tavu stāstu un pavēstīs Tavu pieredzi arī citiem lasītājiem.

Komentāri (333)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu