Ušakovs sola īpaši atbalstīt korupcijas skandālā iesaistītos (167)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) lūgs savus atbalstītājus gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās īpaši atbalstīt apvienotajā SC un «Gods kalpot Rīgai» sarakstā startējošo Raimondu Gaili, kura vārds locīts saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem RD Satiksmes departamenta korupcijas skandālā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) ir aizdomas, ka Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta amatpersona par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem Rīgas pilsētā pieprasījusi kukuli, proti, veikt regulārus maksājumus kādai arodbiedrībai.

Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no aizdomās turētajiem, iespējams, ir Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA) vadītājs Raimonds Gailis. LTV vēstīja, ka kukuļi, iespējams, prasīti saistībā ar «Rīgas satiksmes» konkursu par mikroautobusu pakalpojumu nodrošināšanu kopumā par 150 tūkstošiem latu laika posmā no 2010.gada rudens līdz pērnā gada beigām.

«Es, piedaloties vēlēšanās, nemēdzu reklamēt vai aģitēt par kādu konkrētu biedru no sava saraksta, jo tas neparāda taisnīgu attieksmi pret komandas biedriem. Bet

šogad es visiem saviem atbalstītājiem un visiem saviem vēlētājiem lūgšu Raimondam Gailim un [LABA biedram] Dinam Sirsniņam ievilkt krustiņu, jo tas ir mazākais, ko es varu izdarīt, lai viņus atbalstītu,»

pirmdien žurnālistiem sacīja Ušakovs.

Rīgas mērs šodien preses brīfingā žurnālistiem norādīja, ka

pēc paziņojumiem par iespējamo kukuļošanu nav sekojušas ne aizturēšanas, ne arī liegumi ieņemt konkrētus amatus, kas, ņemot vērā līdzšinējo KNAB praksi, ir neloģiski.

KNAB darbībās saskata «Vienotības» politisko pasūtījumu

Ušakovs arī norādīja, ka atbalsts Gailim tiek lūgts tādēļ, ka viņš ir nepamatoti minēts kā viens no aizdomās turētajiem KNAB sāktajā kriminālprocesā saistībā ar kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā. «Gailis un Sirsniņš arī būtu jāatbalsta, jo pret viņiem kā LABA pārstāvjiem tiek vērsti pārmetumi,» teica Ušakovs.

Daudz jautājumu Ušakovam radušies arī par Latvijas Televīzijas raidījuma «Panorāma» izplatīto versiju, ka no pasažieru pārvadātājiem kā kukulis pieprasīta biedra nauda Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrībai (LABA). Rīgas mērs norādīja, ka veidojas dīvaina situācija - Satiksmes departaments pēc būtības darbojas kā Robini Hudi, izspiežot kukuļus no pārvadātājiem, lai tos atdotu darba ļaudīm.

Rīgas domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka, viņaprāt, kratīšana Satiksmes departamentā tika veikta pēc partijas «Vienotība» pasūtījuma.

Rīgas dome nekādu iekšējo izmeklēšanu neveiks

Atšķirībā no iepriekšējiem gadījumiem, kad KNAB ir izrādījis interesi par Rīgas domi, nekādas iekšējās izmeklēšanas šoreiz netiks veiktas gan tāpēc, ka pašvaldība to uzskata par politisku akciju, gan tādēļ, ka bēdīgi slaveno mikroautobusu iepirkumu konkursu ir pārbaudījis gan Iepirkumu uzraudzības birojs, gan KNAB, taču nekādi pārkāpumi nav konstatēti, norādīja Ušakovs.

Rīgas mērs arī noraidīja apgalvojumus, ka LABA esot SC kabatas arodbiedrība, jo SC ir 4000 biedru, kamēr LABA apvieno 8000 cilvēku, līdz ar to «kabatas arodbiedrība» ir dīvains apzīmējums.

Jau ziņots, ka KNAB ir aizdomas, ka Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersona par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem Rīgas pilsētā pieprasījusi kukuli, proti, veikt regulārus maksājumus kādai arodbiedrībai. KNAB ir sācis kriminālprocesu saistībā ar kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā.

Saistībā ar sākto izmeklēšanu KNAB darbinieki 16.maijā veica kratīšanu domes Satiksmes departamentā. Patlaban krimināllietā ir divi aizdomās turētie – viens par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā un otrs – par šo darbību atbalstīšanu. Medijos izskanējusī neoficiālā informācija liecina, ka par kukuļa prasīšanu aizdomās tiek turēts Reinbahs, savukārt otrs aizdomās turētais, iespējams, ir LABA vadītājs Gailis.

Komentāri (167)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu