Piektdienas vakara reibumā paņēmu liktenīgu kredītu. No rīta sapratu, ko izdarīju (422)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/sarawthouttheh

Es pat savam ienaidniekam neieteiktu ņemt kredītus, apgalvo portāla TVNET lasītājs, kurš 11 gadus regulāri aizņēmies. Kādu kredītu vīrietis ņēmis arī piektdienas vakara reibumā, tikai no rīta saprotot, kas izdarīts.

Lasītājs raksta: «Man viss sākās pirms 11 gadiem. Pirmais bija «Swedbank» kredīts 700 lati. Nopirku mašīnu, bet paņēmu overdrafta kredītu, kur procentos jāmaksā 36 lati mēnesī vai 20 lati pagarinot. To es vēl joprojām maksāju.

Tad paņēmu kredītu «Inserviss Group» mašīnai par 5000 latiem. Tad bija «Ge Money» 500 lati uz 24 mēnešiem un 1000 lati uz 36 mēnešiem. Viņi man atsūtīja vēl sertifikātu par 2500 latiem pēc avārijas. Izmantoju arī to.

Pa vidu tam biju paņēmis «Credit 24» 500 latus un «Open credit» 300 latus. Mēnesī sanāca ap 400 latiem, dažus pagarinot, dažus nomaksājot. Bet es dzīvoju ar vecākiem. Alga man bija 500 lati. Tiku melnajā sarakstā, jo vienu brīdi nespēju maksāt. Viss bija piegriezies tā, ka pakārties gribēju, bet redzēju, ka tomēr viss iet uz beigām.

Pie sevis nodomāju, ka vairs vairs nekad dzīvē neņemšu kredītu!

Bija palicis jau mazāk par 1000 latiem. Nolēmu paņemt mašīnu uz mammas vārda par 1200 latiem. Paņēmu auto, un atkal sākās problēmas. It kā jau nieks - 2200 lati.

Tikai «SMS» nāca palīgā. Piektdienas vakarā atsūtīja man sms, ka es varu ņemt līdz 400 latiem.

Pats biju iedzēris un paņēmu. No rīta sapratu, ka ir dillēs.

Jau 2600 lati. Nu ko darīt? Naudas nebija vispār, bet mammas kredīts jāmaksā! Paņēmu «Vivusā» 700 latus uz 24 mēnešiem un aizgāju visu paspēlēju. Gribēju nomirt, godīgi. Vispār vāks visam!

Paņēmu «Soho» kredītu 200 latus un no lombardiem 350 latus. Tad vēl bija «Minicredit» 100 lati un «Open» 300 lati. Vēl «Credit 24» ap 250 latiem. Tad, kad biju sasniedzis jau ap 4500 latiem, man sanāca 350 lati tikai pagarināšana. Aldziņa man bija nokritusies līdz 300 latiem. Palūdzu draugu, lai paņem uz sava vārda kredītu 1500 latus. Nu jau 3-4 gadus maksāju procentus!

Drauga kredītu un mātes maksāju regulāri, bet savu nemaksāju nemaz.

Nav spēka vairs.

Es pat savam ienaidniekam neieteiktu ņemt kredītus! Zinu, ka atdošu kādreiz visu. Bet pēc šitā neņemšu, kaut jau sūta: «Nāciet, ņemiet! «Credit one» un «Soho» arī. Bet nē, paldies, pietiks!

Var teikt, ka 11 gadus maksāju par neko! Turklāt es neesmu vienīgais tāds :( Skumīgi!

Es būtu laimīgs, ja visus tos draņķus slēgtu ciet, ieskaitot «Feniksus» un visus parējos,

jo reāli sačakarēju savu dzīvi!

Bet no kļūdām mācās, un labāk mācīties no svešām kļūdām:)

Dalies pieredzē arī Tu!

Vai arī Tev arī ir pieredze ar ātrajiem kredītiem?

Ja vēlies dalīties, tad raksti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

TVNET gaidīs tavu stāstu un pavēstīs Tavu pieredzi arī citiem lasītājiem.

Komentāri (422)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu