Apkopoti skaļākie esošās RD korupcijas skandāli (124)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Biedrība «Sabiedrība par atklātību - Delna» apkopojusi informāciju par esošās Rīgas Domes (RD) korupcijas skandāliem, kas parāda kopsakarības RD vadības attieksmē pret godīgu pārvaldību. Aizdomas par kukuļu pieprasīšanu RD Satiksmes departamentā, «Rīgas namu pārvaldnieks» - nozagtais ceturtdaļmiljons un kukuļņemšana; pazudušais «Rīgas namu» miljons - ir tikai daļa no pašreizējās RD paspārnē notikušajiem korupcijas gadījumiem.

Pašreizējie līderi publiski korupciju nenosoda

Komentējot apkopoto informāciju, «Delnas» padomes priekšsēdētāja Inese Voika norāda, ka aizbildinājumi var būt dažādi, bet konkrētās lietas, ka problēmu Rīgā ir daudz un domes vadībai tās adekvāti jārisina.

«Lietās, kur ir aizdomas par korupciju, interešu konfliktu vai vienkāršu zagšanu, ļoti svarīga ir vadības nostāja. Novelt vainu uz politiskajiem konkurentiem vai arī neuzskatīt notikušo par problēmu nozīmē aizstāvēt negodīgu pārvaldi. Lai korupcija tiešām tiktu apkarota, līderiem tā publiskā telpā jānosoda. No Nila Ušakova un Andra Amerika neesam to dzirdējuši,» secina Voika.

«Delna» norāda, ka liela problēma Rīgā šobrīd ir pilsētas vadītāju attieksme pret naudas izšķērdēšanas un korupcijas gadījumiem.

Aizstāv naudas šķērdēšanā vainoto

Rīgas vadība un tās pārstāvji Rīgas ostā aizstāvējusi ostas pārvaldnieku pret Valsts kontroles (VK) atklājumiem par nodarītajiem zaudējumiem lielos apmēros.

Par iespējamo korupciju Satiksmes departamentā mērs Ušakovs aizbildinājās ar priekšvēlēšanu uzbrukumiem, bet par kukuļošanu dzīvokļu lietās izteicās, ka tas nevar būt iespējams.

Pazūd nauda lielos apmēros

Portālā atspoguļotā informācija parāda, ka

šajā RD sasaukumā atklāta naudas pazušana lielos apmēros no darbībām vairāku gadu garumā.

No «Rīgas namu pārvaldnieka» kontiem 2012.gadā pazuda 247 000 latu, bet 1,2 miljoni latus «Rīgas nami» «pazaudēja», iepludinot 4,8 miljonus Rīgas pašvaldības uzņēmuma brīvos līdzekļus valūtas maiņas punktos. Izmeklēšana šajās lietās turpinās.

Pamatotas aizdomas, ka RD vadība izmantojusi varas resursu, lai koordinētu sev labvēlīgu reklāmas materiālu izvietošanu medijos. Pēc Re:Baltica aplēsēm vismaz 600 000 latus RD un tās lielākie uzņēmumi ir atvēlējuši reklāmas pakalpojumiem medijos, kur kā galvenie pozitīvo darbu veicēji slavināti Ušakovs (SC) un viņa vietnieks Ameriks (Gods kalpot Rīgai!).

Lūk, skaļākie korupcijas skandāli Rīgas domē:

Aizdomas par kukuļu pieprasīšanu RD Satiksmes departamentā; «Rīgas namu pārvaldnieks» - nozagtais ceturtdaļmiljons un kukuļņemšana; pazudušais «Rīgas namu miljons»; tēla veidošana medijos ar pašvaldības uzņēmumu palīdzību; «Rīgas satiksme» un mikroautobusu maršrutu iepirkums; dārgais «Saktas» ziedu tirgus paviljons; ziņu sižetu pasūtīšana «Pirmajā Baltijas kanālā»; dzīvokļu pārvaldes kukuļošanas lieta un Ārija Stabiņa; pārkāpumi «Rīgas brīvostā».

Komentāri (124)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu