Izlem savas pilsētas nākotni! Šodien pašvaldību vēlēšanas (89)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau šodien visā Latvijā dosimies pie vēlēšanu urnām, lai izlemtu savas dzimtās pilsētas vai dzīvesvietas nākotni. Lielākā intriga cīņā par varu gaidāma atsevišķās lielākajās pilsētās un, protams, Rīgā, no kuras TVNET visas dienas garumā ziņos par jaunākajām aktualitātēm un rezultātiem.

Pirmo notikumu atspoguļojumu un prognozes no vēlēšanu iecirkņiem varēsiet lasīt TVNET jau neilgi pēc to atvēršanas. Sekosim notikumu attīstībai un rezultātiem arī visas dienas garumā, operatīvi informējot par jaunumiem kā galvaspilsētā, tā arī pārējās Latvijas pašvaldībās.

Dzīvajā reportāžā būsim kopā ar jums arī pēc balsošanas beigām vakarā, kad vēlēšanās kandidējošās politiskās partijas un politiķi sagaidīs to provizoriskos rezultātus.

Vēlēšanu dienā iecirkņi būs atvērti no plkst. 7:00 līdz pat 22:00. Tie, kuri rīt dažādu apsvērumu dēļ nevarēs nobalsot, to vēl var paspēt izdarīt šodien savā vēlēšanu iecirknī, kas darbosies no plkst. 10:00 līdz 16:00.

Centrālās Vēlēšanu komisija (CVK) atgādina, ka balsot jādodas uz vēlēšanu iecirkni, kura sarakstā vēlētājs ir iekļauts, līdzi ņemot pasi vai pagājušajā gadā ieviesto elektronisko identifikācijas karti. Iedzīvotājiem tiek ieteikts vispirms rūpīgi iepazīties ar savā pašvaldībā kandidējošajiem sarakstiem, politiķiem un viņu reputāciju.

CVK pārstāvji aicina balsotājus būt aktīviem un piedalīties savas pašvaldības nākotnes izlemšanā. Atšķirībā no Saeimas, Pašvaldību vēlēšanas notiek mazākos mērogos, tāpēc katrai balsij var būt izšķiroša nozīme. Lai vēlāk nebūtu jāžēlojas par to, ka vietējā pašvaldībā vara atrodas, tavuprāt, nepareizo cilvēku rokās, CVK aicina ikvienu doties, nobalsot un godam izpildīt savu pilsoņa pienākumu.

Komentāri (89)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu