Atsakās balsot, jo atnākts uz nepareizo iecirkni (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā un arī Jūrmalā sestdienas rītā bijuši gadījumi, ka vēlētāji ieradušies nepareizajā vietā, jo pašvaldību vēlēšanās katrs balsstiesīgais ir piesaistīts konkrētam vēlēšanu iecirknim; kāds pat saka, ka vispār nebalsos, ja jādodas uz citu iecirkni, novēroja aģentūra BNS.

Šāds gadījums bija arī iecirknī, kas iekārtots bērnu slimnīcas telpās. Iecirkņa vadītāja Vita Andersone aģentūrai BNS pastāstīja, ka darbinieki saskārušies jau ar vairākiem gadījumiem, ka cilvēki atnāk ne uz savu iecirkni. «Protams, mums ir jāpalīdz tos atrast, tas prasa laiku,» viņa atzina.

Ar to arī saskārušies iecirkņa darbinieki Eduarda Smiļģa ielā.

«Tad mēs noskaidrojam iecirkni, pastāstot, kā tajā nokļūt. Gadās gan visādi, cilvēki pasaka, ka neies un viss, bet neko tādā situācijā palīdzēt nevaram,» klāstīja iecirkņa vadītājs Gunārs Pavlovskis.

Bet kāda vēlētāja sestdienas rītā Jūrmalā, uzzinot, ka viņa Majoru kultūras nama vēlēšanu iecirknī nevar nobalsot, teikusi, ka pašvaldību vēlēšanās nepiedalīsies, jo viņai nav laika doties uz vēlēšanu iecirkni Kauguros. Viņa steidzās uz lidmašīnu.

Rīgā kādā iecirknī aģentūrai BNS pastāstīja, ka ģimenes paudušas neizpratni, ka noteikti atšķirīgi iecirkņi. Iecirkņu pārstāvjiem par šo sistēmu vajadzējis uzklausīt arī skarbākus vārdus.

Iecirknī atzina, ka ļoti liela problēma ir tā, ka cilvēki nav izlasījuši Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iepriekš sūtīto informāciju, uz kurieni katram jādodas. Tas ļautu izvairīties no starpgadījumiem, ka vēlētājs iegriežas tuvākajā iecirknī.

Jau ziņots, ka sestdien pulksten septiņos no rīta durvis Latvijā vēra 950 vēlēšanu iecirkņu, kuros balsstiesīgie iedzīvotāji uz nākamajiem četriem gadiem vēlēs savas pašvaldības deputātus.

Kopumā šajās pašvaldību vēlēšanās balsstiesības ir 1,491 miljonam iedzīvotāju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu