Mazbērni turpina vecvecākiem skolās mācīt datorprasmes (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Visu mācību gadu Valsts izglītības satura centra (VISC) īstenotā Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas «Leonardo da Vinci» apakšprogrammas Inovāciju pārneses projektā «G&G Update» skolēni - mazbērni - mācīja senioriem - vecvecākiem - datorprasmes, un vairākas projekta skolas plāno turpināt šādas apmācības.

Kā informēja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža, projekta pamatā ir ideja par skolēnu iejušanos skolotāju lomā, mācot vecāka gadagājuma cilvēkiem lietot datoru - sazināties ar elektroniskā pasta un «Skype» starpniecību, lietot sociālos tīklus, kā arī izmantot citas interneta iespējas savām ikdienas vajadzībām.

Projekta inovācija balstās uz iepriekš izstrādātu un dalībvalstu pilnveidotu mācību metodiku, kas šobrīd veiksmīgi darbojas 17 Eiropas Savienības valstīs.

Projektā «G&G Update» šobrīd ir iesaistījušās 15 Latvijas skolas. Darbam ar šo metodiku sagatavoti 17 pedagogi un 162 skolēni, kas apmācījuši 128 seniorus.

Ilgaža norāda, ka vairākas projekta skolas plāno arī nākamajā mācību gadā organizēt datorapmācības nodarbības vecvecākiem un mazbērniem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu