Kredītu upure: grauzīšu sausiņus, staigāšu vecajās drēbēs un... (375)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Victor1558

Ātrie kredīti - ātrs veids, kā palikt bez nerviem. Tā uzskata kāda portāla TVNET lasītāja, kura piekrita dalīties savā pieredzē par neapdomīgi ņemtajiem kredītiem.

Lasītāja rakstīja: «Kā jau vairums jauniešu, arī es esmu viena no tām, kas neapdomīgi iegrābusies ātrajos kredītos.

Nekad mūžā vairs neko tādu nedarīšu, tiesa gan, jātiek vaļā no esošajiem kredītiem, kas nav tik vienkārši izdarāms, ja ir jāstudē un jāstrādā, lai spētu kaut kā izdzīvot un reizē apmierināt kreditoru vēlmes.

Esmu mēģinājusi ar kreditoriem sazināties un mēģināt atrast saprātīgu izeju, bet pretī ir iespējams saņemt tikai standarta e-pastu vai standarta frāzes, ka jāveic termiņa pagarināšana vai aptuveni 3 dienu laikā ir jārod risinājums.

Man ieteica paprasīt draugiem, vecākiem vai aizņemties no kāda.

Tā ir ļoti saprātīga pieauguša cilvēka atbilde.

Loģiski, kas tas viss ir liels un ienesīgs bizness, bet uzskatu, ka valstij tas kaut kādā veidā būtu jāregulē. Es neuzskatu, ka ir normāli dot 200 Ls lielu kredītu astoņpadsmitgadīgam jaunietim. No kurienes viņam nauda? Man tajā laikā likās - mamma iedos pusdienām, iekrāšu un atdošu. Protams! Tas tā nenotiek, un kreditori to apzinās.

Gribētu, lai kāds piegriež skābekli vai kontrolētu vairāk šos ātro kredītu devējus.

Šobrīd ceru uz to, ka jaunais darbs man palīdzēs tikt ārā no šīm nepatikšanām, bet līdz tam

«grauzīšu sausiņus», staigāšu vecajās drēbēs un brīvdienas pavadīšu mājās.

Tāda arī ir dzīve kredītsaistību upuriem.»

Komentāri (375)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu