Pirmdien sāksies pieteikšanās studijām augstskolās (46)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien, 1.jūlijā, sāksies elektroniska pieteikšanās studijām 11 Latvijas augstskolās, informēja Valsts reģionālās attīstības aģentūras sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja Iveta Ciganova.

Pieteikties studijām varēs 11 augstskolās

Pirmdien sākas elektroniskās pieteikšanās studijām pirmā kārta. Vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā «www.Latvija.lv» pieteikties studijām varēs 11 Latvijas augstskolās - Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Banku augstskolā, Daugavpils Universitātē, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Liepājas Universitātē, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Rēzeknes Augstskolā, Ventspils Augstskolā un Vidzemes augstskolā.

Ciganova skaidro, ka

pēc elektroniskās pieteikšanās studijām visiem reflektantiem obligāti personiski jādodas uz kādu no 11 augstskolu uzņemšanas punktiem, jāuzrāda nepieciešamie dokumenti un jāapstiprina pieteikums studijām augstskolā.

Uzņemšana noslēgsies 19. jūlijā

Ja izvēlētajās programmās ir iestājpārbaudījumi, tad reflektantiem tie jākārto no 16. līdz 19. jūlijam. E-pakalpojumā reflektanti varot sekot līdzi pieteikšanās gaitai un uzzināt konkursa rezultātus.

Vienotās uzņemšanas pamatstudiju programmās pirmā kārta noslēgsies 19.jūlijā plkst. 19. Ja reflektants konkursa pirmajā kārtā būs iekļuvis studiju programmā, kas bijusi viņa pirmā prioritāte, tad viņš var doties uz izvēlēto augstskolu reģistrēties studijām.

Ja reflektants nav ieguvis studiju vietu pirmajā kārtā, tomēr vēlas studēt, tad no 19.jūlija līdz 23.jūlija plkst. 16 ir iespējams reģistrēties otrajai kārtai. Konkursa otrās kārtas noslēgums būs 23.jūlijā plkst.19, un tie būs galīgie konkursa rezultāti.

Pieteikšanās reģistrācijas maksa ir 20 lati neatkarīgi no izvēlēto augstskolu, studiju programmu un prioritāšu skaita.

No reģistrācijas maksas ir atbrīvoti bāreņi un 1.grupas invalīdi.

Akreditēti 95% no studiju virzieniem

Jau ziņots, ka Studiju akreditācijas komisija līdz šim notikušajās sēdēs ir izskatījusi 243 augstākās izglītības iestāžu pieteikumus, kas ir apmēram 95% no 257 studiju virzieniem, par kuriem jāpieņem akreditācijas lēmumi līdz šā gada 30.jūnijam, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM). Ministrija norāda, ka noslēdzies nozīmīgs posms augstākās izglītības studiju virzienu akreditācijā - gandrīz pilnībā veikta to studiju virzienu akreditācija, kuru novērtēšana IZM bija jāveic līdz 2013.gada 30.jūnijam.

Laika posmā no 14.maija līdz 26.jūnijam notikušas 12 komisijas sēdes. Ministrijas apkopotie dati liecina, ka komisija uz pilnu termiņu - sešiem gadiem - akreditējusi 204 studiju virzienus, kas ir apmēram 84% no 243 pieteikumiem. Savukārt uz diviem gadiem komisija akreditējusi 25 studiju virzienus, kas ir aptuveni 10% no visiem izskatītajiem pieteikumiem. Tikmēr lēmumu atteikt akreditēt komisija pieņēmusi par četriem studiju virzieniem, kas ir aptuveni 1,5% no pieteikumiem.

Informācija par akreditētajiem studiju virzieniem un tajos īstenotajām studiju programmām ir pieejama ministrijas mājaslapā.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu