Atstādinātajam Puķītem nepienākas izdienas pensija (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz 27.jūlijam no dienesta atvaļinātais Ieslodzījuma vietas pārvaldes (IeVP) priekšnieks Visvaldis Puķīte var pārsūdzēt tieslietu ministra lēmumu; disciplinārsoda dēļ izdienas pensija Puķītem nepienāksies, informēja tieslietu ministra Jāņa Bordāna (Nacionālā apvienība) padomnieks Jānis Tomels.

«Pagaidām mums nav informācijas, ka Puķīte būtu ministra lēmumu pārsūdzējis,» sacīja Tomels.

Pēc piemērotā disciplinārsoda Puķīte vairs nevar strādāt IeVP un iekšlietu struktūrās, taču viņam nav liegts strādāt Tieslietu ministra struktūrās. Pēc tieslietu ministra padomnieka teiktā, nav informācijas, ka Puķīte būtu pieteicies uz kādu amatu TM struktūrvienībās.

Pēc atvaļināšanas Puķītem kompensācija nepienākas, jo tas ir disciplinārsods. Arī izdienas pensija Puķītem nepienāksies, norādīja Tomels.

Paša Puķītes viedokli par pārsūdzību un nākotnes plāniem aģentūrai BNS neizdevās noskaidrot, jo sazvanītais Puķīte vien norādīja, ka pašlaik ar presi nekomunicē, un sarunu pārtrauca.

Uz jautājumu, vai jau ir kandidāti IeVP priekšnieka amatam, Tomels atbildēja, ka tieslietu ministrs uzskata, ka IeVP strādā arī cilvēki, kuriem ir izpratne par kriminālsodu izpildes sistēmu Latvijā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Puķīte atvaļināts no dienesta šāgada jūnija otrajā pusē. Par atvaļināšanas iemesliem Bordāns min disciplināros pārkāpumus. Pagājušā gada jūnijā Puķīte noslēdzis divus līgumus uz 25 gadiem Olaines cietuma vajadzībām, nerīkojot konkursu.

«Saņēmām atzinumus gan no Tieslietu ministrijas, gan Ekonomikas ministrijas, kas norāda, ka noslēgti divi līgumi ar līdzīga nosaukuma firmām un tiem pašiem īpašniekiem. Nolaidība, nezināšana vai apzināta rīcība - tam nav nozīmes. Es nevaru pieļaut negodīgu darbu,» klāsta Bordāns.

TM sagatavojusi ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības koncepciju, kas paredz jaunu cietumu būvniecību Latvijā.

Puķīte bija TM Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieks no 2007.gada 25.maija līdz šā gada jūlijam.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu