IeVP priekšnieka amatam virza Ilonu Spuri (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka amatam Tieslietu ministrija (TM) virza Ilonu Spuri; valdība par viņas kandidatūru lems otrdien, liecina valdības darba kārtība.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē Spure strādā kopš 1994.gada. Pašlaik viņa ir pārvaldes Resocializācijas dienesta vadītāja.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieka amats ir vakants kopš 28.jūnija, kad ministrs no dienesta par pārkāpumiem atvaļināja Visvaldi Puķīti.

Spure Latvijas Televīzijas ziņām sacīja, ka viņas pirmais darbs amatā būs pārvaldes funkcionālais audits, savukārt personāla ziņā lielāka uzmanība tiks pievērsta tiem, kas ikdienā strādā ar ieslodzītajiem.

«Viens ir skaidrs, ka sistēma nevar palikt tāda, kāda tā ir šodien, sabiedrība no mums prasa vairāk. Tā nevar būt tikai cilvēku noliktava, tai ir jābūt institūcijai, kas atgriež sabiedrībai vismaz labāku vai tādu pašu cilvēku, bet ne sliktāku, kā viņš ir ienācis cietumā,» sacīja Spure.

Jau ziņots, ka TM sagatavojusi ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības koncepciju, kas paredz jaunu cietumu būvniecību Latvijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu