Vilciens nāvējoši traumē vīrieti; daudz traumu arī atpūtniekiem (17)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā diennaktī traģisks negadījums noticis Tukuma pusē, kur vilciens nāvējoši traumējis vīrieti. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša stāstīja, ka traģiskais negadījums noticis meža vidū, kur uz dzelzceļa sliedēm 30 gadus vecs vīrietis, iespējams, bija aizmidzis.

Kāda vidzemniece mēģinājusi latvāņus izmantot ārstēšanā, kā rezultātā ar apdegumiem nonākusi slimnīcā, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

81 gadu vecajai sievietei šādu metodi pret ceļu locītavu sāpēm bija ieteikusi paziņa. Latvāņu lapas radīja nopietnus apdegumus, un sieviete nogādāta ārstniecības iestādē.

Latvāņi ir bagāti ar fotodinamiski aktīvām vielām, kuras cilvēka organismā nonāk caur ādu, gļotādu, kā arī kuņģa un zarnu traktu. Šīs vielas, nonākušas uz ādas, saules ultravioleto staru ietekmē izraisa smagus apdegumus, kurus pavada vispārējs organisma nespēks, galvassāpes, reiboņi, slikta dūša, sāpes vēderā. Tāpat augsta šo vielu koncentrācija organismā izraisa pastiprinātu acu jutību pret gaismu, acu iekaisumu un redzes traucējumus.

Sosnovska latvānis Latvijā ieviests 1948.gadā no Kaukāza republikām kā lopbarības augs. Tas izplatās nekoptās lauku zemēs, kurās agrāk notika lauksaimnieciskā darbība. Auglīgā augsnē tas var sasniegt līdz četrus metrus lielu augstumu.

Nesen valdībā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija iesniedza ziņojumu par latvāņu izplatības ierobežošanas programmas 2006.-2012.gadam īstenošanu un turpmāko rīcību latvāņu izplatības ierobežošanā.

Jauni vīrieši gūst traumas, lecot ūdenī; nopietnas traumas bērniem

Divi jauni vīrieši sestdien guvuši traumas, lecot ūdenī; slimnīcā nonākuši arī vairāki bērni ar smagām traumām - kāda meitene guvusi sejas apdegumus, bet gadu vecu bērnu sejā sakodis suns, aģentūru BNS informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Pēc ātrās palīdzības pārstāves sniegtās informācijas, Ķīšezerā no divu metru augstuma ūdenī lēcis 23 gadus vecs vīrietis, kurš guvis smagu mugurkaula traumu. Bet Vidzemē 24 gadu vecs vīrietis guvis kakla skriemeļu traumu, lecot ūdenī.

Traģisks negadījums šonakt noticis Tukuma pusē, kur ap 30 gadu vecs vīrietis zaudējis dzīvību uz dzelzceļa sliedēm.

Slimnīcā sestdien nogādāts 60 gadu vecs vīrietis, kurš kritis no trīs metru augstuma, viņš guvis arī strāvas triecienu. Slimnīcā nonākuši divi cilvēki, kas strādājuši ar cirvi, bet tas trāpījis pa galvu.

Kurzemes pusē deviņus gadus veca meitene nogādāta slimnīcā ar sejas apdegumiem. Kurināts ugunskurs, bērni esot iemetuši ugunskurā vielu vai priekšmetu, kas radīja uzliesmojumu. Bet gadu vecu meiteni sejā sakodis pazīstams suns. Bērns nonācis slimnīcā ar dziļām brūcēm.

Ātrā palīdzība sestdien devās uz 1301 izsaukumu, no kurām 300 bija traumas.

Gūst traumas, krītot no paliela augstuma un strādājot ar cirvi

Smagas traumas aizvadītajā diennaktī Pierīgā guvuši divi vīrieši, krītot no paliela augstuma, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Vienā gadījumā 60 gadus vecs vīrietis aptuveni trīs metru augstumā darbojies ar elektrovadiem. Darbojoties ar vadiem, vīrietis saņēmis strāvas triecienu un kritis no šī augstuma, kā rezultātā bez strāvas trieciena traumām guvis arī smadzeņu satricinājumu un galvas traumu.

Arī otrs negadījums noticis Pierīgā, kur vīrietis kritis no aptuveni divu metru augstuma. Vīrietis aptuveni divu metru augstumā strādājis uz stalažām, remontējot māju, un kritis, kā rezultātā guvis kājas lūzumu un ķermeņa sasitumus.

Tāpat notikuši divi negadījumi, darbojoties ar cirvi. Zemgalē 51 gadu vecs vīrietis, skaldot malku, ar cirvja resno galu trāpījis sev pa seju, gūstot degunu kaula lūzumu un sejas traumu.

Arī Kurzemē kāds 50 gadus vecs vīrietis, darbojoties ar cirvi, guvis smagu sejas traumu.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu