KNAB pārbauda Puķītes iepirkumu lietu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izvērtē bijušā Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieka Visvalža Puķītes disciplinārlietas materiālus, tostarp nodomu protokolu, kas bija par pamatu disciplinārlietas ierosināšanai.

Materiālus birojam nosūtīja Tieslietu ministrija. KNAB preses pārstāve Inta Šaboha pastāstīja, ka informācija no ministrijas ir saņemta un KNAB savas kompetences ietvaros to vērtē.

Jau ziņots, ka KNAB tika nosūtīti arī izmeklēšanas komisijas savāktie materiāli - IeVP atbildes, Puķītes paskaidrojums, kā arī Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) atbilde un materiāli no SIA «OE 1» un «OE 2». Materiāli tika nosūtīti, lai KNAB izvērtē, vai tam arī nebūtu jāveic kādas darbības šajā lietā.

Tāpat KNAB nosūtīts nodomu protokols, kura pamatā ir bijusi disciplinārlietas ierosināšana. «IUB norādīja, ka nodomu protokols ir uzskatāms par priekšlīgumu, un pēc tam neesot loģiski taisīt publisku iepirkumu, ja jau iepriekš ir skaidrs konkursa uzvarētājs. Tas ir galvenais Puķītes pārkāpums,» iepriekš paskaidroja ministrijā.

Iepirkums bija sadalīts divās daļās - ar «OE 1» un «OE 2» -, lai nepārsniegtu konkrētu summu. Papildus tika atklāts vēl trešais līgums ar SIA «Burnieki Elektro», kas pieder tam pašam īpašniekam, kāds ir iepriekš minētajiem uzņēmumiem.

Kā iepriekš pastāstīja pats Puķīte, disciplinārlietas pamatā esot nodomu protokols, kas pērn vasarā ticis noslēgts ar kādu uzņēmumu. No Puķītes teiktā bija noprotams, ka šis nodomu protokols bijis saistīts ar ieslodzījuma vietu infrastruktūras, tostarp Olaines cietuma, attīstības plāniem nākotnē.

27.jūnijā Bordāns nolēma disciplināri sodīt IeVP priekšnieku ģenerāli Visvaldi Puķīti, atvaļinot viņu no dienesta. Ministrs ņēmis vērā visus disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas argumentus un tos argumentus, kurus viņš uzskatījis par vajadzīgiem, proti, faktus par pārkāpumiem, kas bija izdarīti kopš 2010.gada.

Bordāns disciplinārlietu pret Puķīti ierosināja maija beigās un uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku viņu atstādināja no amata pienākumu pildīšanas. Disciplinārlieta bija saistīta ar publisko iepirkumu jomu.

Konkrētajā gadījumā radušās bažas, ka IeVP priekšnieks, iespējams, ilgstoši nav novērsis iestādē pastāvošās problēmas publisko iepirkumu un arī citās jomās, no kā izriet arī bažas par to, vai viņš spēj kvalitatīvi pārvaldīt ieslodzījuma vietu sistēmu.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) vakantajam Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka amatam virza IeVP Resocializācijas dienesta priekšnieci Ilonu Spuri. Plānots, ka Spure no pašreizējā amata uz IeVP priekšnieka amatu tiks pārcelta ar 18.jūliju

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu