Stradiņa slimnīcā eksplodējuši 23 skābekļa baloni; draudi vairs nepastāv (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Šorīt degušajā Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas 32. korpusa pagrabā ugunsdzēsēji kopumā atrada 66 balonus, no kuriem 23 bija eksplodējuši, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Pagrabā glabājās baloni ar skābekli.

Patlaban nekādi draudi vairs nepastāv

un slimnīcas personāls atgriežas savās darba vietās, piebilda Vetere.

Viņa atzīmēja, ka «karstākajā» brīdī notikuma vietā strādājuši 65 ugunsdzēsēji ar 15 automašīnām.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Saskaņā ar jaunāko informāciju negadījumā cietuši divi slimnīcas darbinieki, kas guvuši apdegumus, septiņi cilvēki izglābti, bet vēl vairāk nekā 170 evakuēti.

Cietušie ir divi tehniskie darbinieki, 47 un 70 gadus veci vīrieši.

47 gadus vecais vīrietis ir guvis abu plaukstu apdegumus, bet 70 gadus vecais vīrietis guvis abu plaukstu, abu roku un krūškurvja apdegumus, sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Kā ziņots, lielākā daļa slimnieku, kas pēc ugunsgrēka evakuēti no slimnīcas 32. korpusa, ir izvietoti citos korpusos, taču pacienti, kuriem nepieciešama intensīva terapija, tiek pārvesti uz citām slimnīcām, pastāstīja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle.

Jaunu pacientu uzņemšana Stradiņa slimnīcā ir apturēta,

tāpēc cilvēki tiek pārvietoti uz citām tuvākajām veselības aprūpes iestādēm. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola skaidroja, ka nākamā tuvākā slimnīca ir Austrumu slimnīca, kam jārēķinās ar lielāku neatliekamo pacientu skaitu, taču viņa uzsvēra, ka slimnieki tiek vesti uz tām iestādēm, kur ir nepieciešamie speciālisti, tāpēc daži pacienti tiek nogādāti arī Jūrmalas slimnīcā.

Uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu jau pārvesti astoņi pacienti, tuvākajā laikā turp tiks nogādāti arī četri jaundzimušie. Tā kā operatīvās darbības turpinās, pārvietoto pacientu skaits patlaban ir mainīgs, norādīja Sīle.

Veselības ministrijā, Brīvības ielā 72, 309. kabinetā, šodien plkst. 13 sasaukta Valsts operatīvā medicīniskā komisija (VOMK). Tajā visi operatīvie dienesti lems par tālākajiem soļiem, lai nodrošinātu ārstēšanas nepārtrauktību visiem pacientiem Stradiņa slimnīcā un ugunsgrēka seku pēc iespējas ātrāku likvidēšanu, informēja ministrijas pārstāve Egita Pole.

Ugunsgrēka dēļ iestādē ir izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu