Atceļ ārkārtas stāvokli Stradiņa slimnīcā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts operatīvā medicīniskā komisija šodien sanāksmē nolēma atcelt izsludināto ārkārtas stāvokli Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.

Papildināts viss teksts

Kā pastāstīja komisijas vadītājas pienākumu izpildītāja Veselības ministrijas valsts sekretāra vietniece Daina Mūrmane-Umbraško, šāds lēmums pieņemts, jo Stradiņa slimnīcai un citām slimnīcām pašlaik pietiek resursu palīdzības sniegšanai slimnīcas pacientiem.

Stradiņa slimnīcas priekšsēdētāja Rūta Valtere apstiprināja, ka patlaban ugunsgrēks ir lokalizēts, un sacīja, ka daļa pacientu, kuri ārstējās 32.korpusā, jau tiek vesti atpakaļ uz nodaļām šajā ēkā. «Situācija tiek normalizēta, un atsākas darbs,» tā situāciju slimnīcā kopumā raksturoja slimnīcas vadītāja.

Pašlaik ir slēgta slimnīcas Uzņemšanas nodaļa, slimnīcas vadība sola līdz plkst.17 informēt, kādā veidā un apjomā šajā nodaļā darbi tiks atjaunoti.

Šī informācija tiks nodota arī Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai (RAKUS), lai tā zinātu, kā plānot savus resursus šai nedēļas nogalei, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, lai tas zinātu, uz kuru slimnīcu jāved pacienti.

Stradiņa slimnīcas valdes locekle Eva Strīķe skaidroja, ka platībā, kurā šobrīd nenotiek pacientu aprūpe, ir mērāma aptuveni 40 kvadrātmetru lielumā. «Pataloģijas, kuras mēs šobrīd varētu ņemt pretī kā neatliekamo palīdzību, ir kardioloģija, vispārējā ķirurģija un neiroloģijas pacienti,» sacīja Strīķe.

Ņemot vērā pašreizējo situāciju, Valsts operatīvā medicīniskā komisija aicina ģimenes ārstus izvērtēt iespējas un nepieciešamības gadījumā pagarināt savu darba laiku, lai mazinātu pacientu plūsmu uz Stradiņa slimnīcu.

Pēc ugunsgrēka kopumā no Stradiņa slimnīcas uz citām slimnīcām tika pārvesti 19 pacienti. Uz RAKUS pārvesti seši, Latvijas Infektoloģijas centru - trīs, Rīgas 2.slimnīcu - divi, Rīgas Dzemdību namu - viens un Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu - septiņi pacienti.

Valsts operatīvā medicīniskā komisijas vadītāja apliecināja, ka neviena pacienta dzīvība ugunsgrēka laikā nav bijusi apdraudēta un arī šobrīd nav apdraudēta. «Pacienti no tām telpām, kas bija aprīkotas ar skābekļa instalācijām, pārvietoti uz drošākām telpām, un tie pacienti, kuriem prasījās intensīvāka aprūpe un ventilācija, tika pārvietoti uz Austrumu slimnīcu,» sacīja Mūrmane-Umbraško.

Viņa piebilda, ka pacienti, kuru atrašanās stacionārā bija plānveida, ir izrakstīti ambulatorai terapijai un viņiem noteikts cits datums, kad atgriezties slimnīcā tālākai ārstēšanai.

Slimnīcas vadītāja norādīja, ka ugunsgrēka radītie zaudējumi vēl tiks apzināti, bet iemesli noskaidroti.

«Es varu izteikt vislielāko pateicību visas Stradiņa slimnīcas vārdā gan Austrumu slimnīcai, gan Bērnu slimnīcai, gan Bulduru slimnīcai, gan Infektoloģijas centram un tā tālāk, gan arī visiem dienestiem, kas bija izsaukti un operatīvi reaģējuši uz šo ārkārtas situāciju,» noslēgumā pauda Valtere.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu