Ugunsgrēks Stradiņos - lielākais pēdējā laikā (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodienas ugunsgrēks Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā ir lielākā un bīstamākā ugunsnelaime ārstniecības iestādēs vismaz pēdējo desmit gadu laikā, portālam TVNET sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Viņa pastāstīja, ka laiku pa laikam slimnīcās izceļas dažādi nelieli ugunsgrēki.

Tie galvenokārt saistīti ar diviem iemesliem - degošu atkritumu tvertņu saturu un gulošo slimnieku smēķēšanu gultās. Parasti šādas situācijas beidzas ar nelielu sadūmojumu, ko ugunsdzēsēji ātri vien likvidē.

Slimnieku evakuācija visbiežāk nav vajadzīga.

Lielākais vismaz desmitgadē

«Es strādāju dienestā desmit gadus un neatceros, ka kādā slimnīcā būtu izcēlies tik liels ugunsgrēks, kurā būtu evakuēts tik daudz cilvēku,» Vetere teica un atzina, ka šodienas ugunsnelaime ir lielākā vismaz pēdējo desmit gadu laikā.

Lai gan uguns postījumi Stradiņa slimnīcā nav tik lieli - aptuveni 50 kvadrātmetri, taču ugunsgrēks bija bīstams ar to, ka izcēlās slimnīcā, kur ārstējas slimi cilvēki. No slimnīcas šodien iznesti septiņi guļošie pacienti.

Par agrāko laiku ugunsgrēkiem Latvijas slimnīcās VUGD pārstāvei nebija datu.

Nopietnas pārbaudes

Viņa arī norādīja, ka slimnīcu ugunsdrošības sistēmas tiek regulāri un nopietni pārbaudītas.

Savulaik daļai ārstniecības iestāžu bija problēmas ar alternatīviem elektrības avotiem lielo vētru laikā, taču šobrīd šīs problēmas ir puslīdz atrisinātas.

Traģiskākais ugunsgrēks Latvijas vēsturē

Vetere atgādināja, ka pirms vairākiem gadiem smags ugunsgrēks izcēlās pansionātā «Reģi».

2007.gada 23.februārī Kuldīgas rajona pansionāta ugunsgrēkā gāja bojā 26 pansionāta klienti. Šis gadījums kļuva par traģiskāko ugunsgrēku Latvijas vēsturē.

Portāls TVNET jau ziņoja, ka šorīt Rīgā, Pilsoņu ielā, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Stradiņa slimnīcas 32. korpusa pagrabā, kur uzsprāga 23 skābekļa baloni. Ugunsgrēkā apdegumus guva divi slimnīcas darbinieki, septiņi cilvēki tika izglābti, bet vēl vairāk nekā 170 - evakuēti.

Ugunsgrēka dēļ slimnīcā uz laiku tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, bet pacientus no intensīvās terapijas palātām nācās pārvest uz citām slimnīcām.

    Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu