Helsinkos 12% iedzīvotāju dzimtā valoda ir svešvaloda (16)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Somijas galvaspilsētā Helsinkos 12% iedzīvotāju dzimtā valoda ir svešvaloda, nevis viena no Somijas oficiālajām valodām - somu vai zviedru, ziņo Igaunijas sabiedriskā raidsabiedrība ERR, atsaucoties uz Somijas laikrakstu «Helsingin Sanomat».

Vēl lielāks svešvalodās runājošo iedzīvotāju īpatsvars ir Nacionālā pensiju departamenta klientu vidū.

Pērnā gada beigās lielākās svešvalodās runājošās iedzīvotāju grupas Helsinkos bija krievu, igauņu un somāļu valodās runājošie.

Helsinkos pērn salīdzinājumā ar 2011.gadu ir pieaudzis angliski un arābiski runājošo iedzīvotāju skaits.

Laikraksta aptaujātie ārzemju izcelsmes helsinkieši žēlojās par to, ka viņu kontaktus ar iestādēm apgrūtina veidlapu trūkums angļu valodā un interneta pakalpojumi Nacionālajā pensiju departamentā esot pieejami tikai somu vai zviedru valodā.

Departamenta speciāliste Maiju Kummunmeki paskaidroja, ka tiek piešķirti vairāk nekā 100 dažādu veidu pabalsti un ir neiespējami pārtulkot veidlapas visās Helsinkos pārstāvētajās valodās. Ņemot vērā valodu atšķirības, internetā ir izveidota arī šī departamenta lapa angļu valodā, sacīja Kummunmeki.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu