Pastnieki sūdzas par nepieskatītiem suņiem, četri pasta piegādātāji sakosti un ārstējas (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mēneša laikā pastnieki «Latvijas Pasta» vadību informējuši par vairāk nekā 160 adresēm, uz kurām sūtījumus ir grūti piegādāt suņu dēļ; četros gadījumos pastniekiem pēc suņu uzbrukuma nepieciešama ilgstoša ārstēšanās.

«Latvijas Pasta» pastnieki, ikdienā piegādājot iedzīvotājiem sūtījumus un preses izdevumus, sastopas ar dažādiem ārējiem iemesliem, kas kavē korespondences un preses piegādi. Izplatītākie no tiem ir klaiņojoši vai nepieskatīti suņi, neatbilstošs pastkastīšu tehniskais stāvoklis un nesakārtota adrešu numerācija.

Jūlija mēnesī pastnieki ir informējuši par 166 adresēm, kurās ir grūti piegādāt sūtījumus, jo suns nav piesiets, var pārlēkt pāri sētai vai tikt cauri spraugām sētas apakšā, tādējādi pastāv risks, ka pastnieks varētu tikt traumēts. Pastniekam nav jāriskē ar savu veselību vai dzīvību darba pienākumu veikšanas laikā suņu saimnieku vieglprātīgās attieksmes dēļ, norāda uzņēmums.

Klienti nereti uzskata, ka viņa suns ir draudzīgs, un darbinieku aicinājumam piesiet mājas sargu atbild, ka četrkājainais draugs līdz šim nevienu nav sakodis, tādēļ nav pamata domāt, ka tas ir agresīvs. Tomēr šāds uzskats, kā liecina «Latvijas Pasta» pieredze, var būt maldīgs un ar smagām sekām – piemēram, jūlijā četros gadījumos pastniekiem pēc suņu uzbrukuma bija nepieciešama ilgstoša ārstēšanās.

Pastnieka pienākums ir nogādāt sūtījumu līdz pastkastītei, bet ierakstītus sūtījumus – saņēmējam tieši rokās. Šī iemesla dēļ pastniekam ir jādodas īpašuma teritorijā, iepriekš novērtējot, vai viņš netiek apdraudēts. Ir bijuši gadījumi, ka pastnieks, redzēdams, ka suns ir pieķēdēts, devies līdz adresātu durvīm, tomēr suns, pamanīdams pastnieku, ir ticis pāri barjerām un uzbrucis. Tāpat ir bijuši gadījumi, ka suņi izskrien no mājas brīdī, kad saimnieks ver vaļā durvis.

«Latvijas Pasts» suņu saimniekus aicina savus mājdzīvniekus pieskatīt rūpīgāk, jo suņa uzbrukums ne tikai apdraud pastnieka veselību un dzīvību un kavē korespondences piegādi, bet saimnieks var tikt arī sodīts.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu