Stacionāros fotoradarus izvietos CSDD, pārvietojamos - policija (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Stacionāro fotoradaru izvietošanu uz ceļiem nodrošinās Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), bet pārvietojamo – Valsts policija, paredz ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais noteikumu projekts «Tehnisko līdzekļu (fotoiekārtu vai videoiekārtu) izmantošanas kārtība». Tādējādi par fotoradaru izmantošanas nosacījumiem uzsākts saskaņošanas process.

Noteikti arī iespējamā ceļu satiksmes drošības apdraudējuma izvērtēšanas kritēriji, kuri tiks ņemti vērā, nosakot radaru izvietošanas vietas, tie ir: ceļu satiksmes negadījumu skaits, cietušo personu skaits, satiksmes intensitāte un ātrums, ceļa posma stāvoklis un tā infrastruktūra, ceļa posma lietotāji un to īpatsvars, ceļa posma pārredzamība, ceļa remontdarbi, kā arī vēl citi kritēriji, kuri var ietekmēt ceļu satiksmes drošību.

Radaru izvietošanas vietu noteikšanā tiks ņemti vērā arī ceļu satiksmes negadījumu analīzes un ceļu drošības audita rezultāti, kā arī uzklausīts attiecīgās pašvaldības un ceļa pārvaldītāja un nevalstisko organizāciju viedoklis.

Jau ziņots, ka Iekšlietu ministrija ir apkopojusi sabiedrības pārstāvju priekšlikumus par braukšanas ātruma pārkāpumu fiksēšanu ar tehniskajiem līdzekļiem, tostarp par fotoradaru izvietošanas nosacījumiem. Kopumā tika saņemti 20 priekšlikumi, kurus iesūtījušas privātpersonas. Liela daļa no saņemtajiem priekšlikumiem ir iestrādāti minētajā noteikumu projektā.

Plānots, ka fotoradari atkal uz Latvijas ceļiem varētu nonākt 2014.gada otrajā pusē.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu