Biedrība «Demokrātiskie patrioti» rudenī pārtaps partijā (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Biedrība «Demokrātiskie patrioti», kuras valdes priekšsēdētājs ir Saeimas deputāts Dāvis Stalts, rudenī varētu pārtapt partijā.

Kā sacīja Stalts, pagaidām partijas dibināšanas kongresa datums nav noteikts, bet tas varētu notikt rudenī. Pārtopot par partiju, «Demokrātiskie patrioti» startēs gan nākamgad gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, gan arī Saeimas vēlēšanās, norādīja Stalts.

Viņš arī pastāstīja, ka patlaban biedrībai ir vairāk nekā 100 biedru un atbalstītāju, tomēr pagaidām netika veikta masveida biedru piesaistīšanas kampaņa. Saskaņā ar likumu partijas dibinātāju skaits nedrīkst būt mazāks par 200. Taujāts, vai biedrībai izdosies piesaistīt vismaz 200 biedru, Stalts atbildēja, ka to redzēs vēlāk.

Kā ziņots, biedrības «Demokrātiskie patrioti» dibinātāja un valdes priekšsēdētāja vietniece Ieva Brante izstājusies no biedrības.

Brante iniciējusi arī jautājumu par biedrības «Demokrātiskie patrioti» pārtapšanu par politisko partiju, bet, vērojot procesus, kas attīstījās biedrībā, viņai neesot pieņemamas tendences, ka sabiedriska organizācija kļūst par atsevišķu personu «kabatas» partiju. Tāpēc viņa nolēma no biedrības izstāties, ko valde ir apstiprinājusi.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu