Cēsīs ar gaisa balonu piezemējas cietuma teritorijā (33)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar pēc plkst.20 Cēsu audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem (Cēsu AIeN) sporta stadionā neplānoti piezemējies gaisa balons ar astoņiem cilvēkiem,pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Dace Jukāma.

Kā informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē, Cēsu AIeN personāls nekavējoties devās noskaidrot notikušā apstākļus un uzzināja, ka gaisa balona pilote lidojuma laikā konstatējusi tehniskas problēmas un nolēmusi veikt piespiedu nosēšanos.

Pilote nav zinājusi, ka veic nosēšanos ieslodzījuma vietas teritorijā, kas ir slēgta.

Gaisa balonā bija astoņi cilvēki, tostarp četrus un deviņus gadus veci bērni. Ieslodzījuma vietas personāls viņus nodeva policijas darbiniekiem, kuri noskaidroja, ka balona pilote ir 1979.gadā dzimusi Ķekavas novada iedzīvotāja.

Balons lidojis no Raiskuma uz Cēsīm un problēmas radušās negaidītas vēja virziena maiņas dēļ.

Par notikušo policijā sākta resoriskā pārbaude un informēti civilās aviācijas speciālisti, pastāstīja Jukāma. Pēc viņas teiktā, pārbaudes laikā tiks izvērtēta iesaistīto personu atbildība notikušajā.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu