«Eesti Meedia» iegādājas «Schibsted» piederošos Baltijas uzņēmumus (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Igauņu «Eesti Media» vadības grupa vienojusies par visu koncernam «Schibsted» līdz šim Baltijā darbojošos mediju iegādi.

«Schibsted Media Group» izpilddirektors Rolv Erik Ryssdal un «Eesti Meedia group» priekšsēdētājs Mart Kadastik šodien parakstījuši Baltijas mediju pārdošanas vienošanos. Saskaņā ar noslēgto līgumu, «Media Holding» iegūst visas «Eesti Media» akcijas («Eesti Media» bija mātes uzņēmums visām «Schibsted» mediju aktivitātēm Baltijas valstīs). 50% «Media Holding» pieder «Eesti Meedia» vadībai un 50% «UP Invest», kura īpašnieks ir Margus Linnamäe. «Eesti Media» vadība izveidojusi kompāniju «TAMM Meedia», kuras īpašnieki ir Mart Kadastik (58%), Toomas Issak (14%), Andres Kull (14%) and Meelis Luht (14%).

««Eesti Meedi» Schibsted piederējusi 15 gadus kopš 1998. gada jūnija. Mēs esam lepni, ka kompānija šajā laikā attīstījusies par nobriedušu, finansiāli spēcīgu un stratēģiski labi pozicionētu mediju grupu Igaunijā un visā Baltijā. Mēs esam apmierināti ar vadības komandu, kura, kā mēs zinām, iestājas par rūpīgu ilgtermiņa domāšanu,» uzskata «Schibsted Media Group» izpilddirektors Rolv Erik Ryssdal.

Darījuma vērtība ir ap 30 miljoniem eiro, un tas ietver visu Igaunijas, Latvijas un Lietuvas «Schibsted» piederošo kompāniju iegādi.

«Nenoteiktības periods ir beidzies. Mēs esam ļoti gandarīti, ka «Schibsted» mūsu piedāvājumu izvēlējies kā visatbilstošāko. Mēs vēlamies stiprināt mūsu interneta mediju pozīcijas visās Baltijas valstīs. Mēs esam priecīgi, ka arī otrs līdzīpašnieks Margus Linnamäe piekrīt mūsu stratēģijai un mediju integritātei,» izteicās «Eesti Meedia» izpilddirektors Mart Kadastik.

Margus Linnamäe uzsvēris, ka darījuma mērķis nav ātri atgūt ieguldītās investīcijas. «Ja mēs vēlamies veselīgu dzīves vidi, un uzturēt mūsu demokrātijas un brīvības vērtības, mums nepieciešami ienākumus nesoši un uz misiju orientēti mediji. Tādējādi, būt medija īpašniekam ir ļoti liela atbildība,» viņš teica.

«Eesti Meedia» ir lielākā mediju grupa Baltijas valstīs, kuras kopējie ieņēmumi ir ap 80 miljoniem eiro. «Eesti Meedia» Igaunijā pieder laikraksts un interneta ziņu portāls «Postimees», TV «Kanal 2», radio grupa Trio, reģionālie laikraksti («Pērnavas Postimees», «Sakala» un citi), drukas rūpnīca «Kroonpress», interneta sludinājumu vietne Soov.ee, 50% tabloīda Õhtuleht, žurnālu izdevniecība «Ajakirjade Kirjastus» un «Express Post». Latvijā «Eesti Meedia» pieder interneta portāls TVNET.lv, savukārt Lietuvā 15min.lt, sludinājumu vietne Plius.lt un žurnālu izdevniecība «Žurnalu leidybos grupe».

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu