LU pirmo reizi iekļuvusi pasaules universitāšu reitingā (42)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Universitāte (LU) pirmo reizi iekļuvusi «QS Top Universities» reitingā, ieņemot 701.- 800.vietu, informēja LU Preses centrā.

LU to vērtē kā lielu sasniegumu, jo esot kļuvusi par pirmo Latvijas augstskolu, kas iekļuvusi šāda līmeņa reitingā.

«QS Top Universities» ir viens no TOP 3 pasaules universitāšu reitingiem, kurš tika publicēts šodien.

Pirmajā vietā šajā topā ir Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts ASV, kam seko Hārvarda Universitāte ASV, bet trešajā vietā ir Kembridžas Universitāte Lielbritānijā.

No Latvijas kaimiņvalsts Lietuvas šajā topā ir četras universitātes,

un augstākajā pozīcijā - 601.-650.vietā - ir Viļņas Universitāte. Savukārt no Igaunijas ir divas - Tallinas Tehniskā universitāte 441.-450.vietā un Tartu Universitāte 461.-470.vietā.

Reitings veidots gan no ievāktajiem datiem, gan arī divām pasaules mēroga aptaujām - vienā aptaujājot akadēmiķus, bet otrā uzņēmējus. Reitingā ņemti vērā vairāki aspekti, tostarp augstskolas reputācija, publikāciju citējamība, ārvalstu studentu un pasniedzēju skaits.

LU dibināta 1919.gadā, un tajā ir 13 fakultātes. Visas vairāk nekā 130 LU īstenotās studiju programmas ir akreditētas. Tāpat 21 LU institūtā strādā valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs.

Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu