Drauga parādi sievietei izraisa pamatīgas nepatikšanas (92)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/AndYa

Arī visai neliels aizdevums draugam var sagādāt pamatīgas nepatikšanas. Par to pārliecinājusies kāda portāla TVNET lasītāja, kura dalījās negatīvā pieredzē ar ātrajiem kredītiem.

Lasītāja rakstīja: «Lasīju TVNET cilvēku stāstus par slikto pieredzi ar ātrajiem kredītiem. Nolēmu padalīties arī es, lai varbūt tie, kas nav vēl iekrituši kredītu slazdā, kā teikt «septiņas reizes nomērītu, pirms grieztu». Šoreiz gan vairāk attiecībā uz kredīta ņemšanu, izpalīdzot citam, bet iegrūžot bedrē sevi.

Stāsts iesākās pavisam vienkārši: ļoti labi pazīstams draugs uzrakstīja lūgumu izpalīdzēt ar 400 latiem nekustamā īpašuma iegādei. Zināju jau sen, ka viņam ir tāds sen lolots sapnis. Sākumā nepiekritu, jo tomēr

naudas aizdošanas ziņā draugiem jau man ir bijusi slikta pieredze

un negribējās uzkāpt vēlreiz uz tāda paša grābekļa. Pēc ilgas pierunāšanas tomēr piekritu – taču labi zināms cilvēks!

Tā kā man uz rokas nekādas brīvās naudas nebija, mani palūdza, lai paņemu ātro kredītu. Bija noruna, ka mēneša laikā nauda man tiks atdota. Ar labiem nodomiem paņēmu ātro kredītu, kur nāca klāt arī pāris procenti. Tagad domāju – cik labi, ka tā kā ņēmu pirmo reizi, maksimālā summa bija tikai Ls 200! Kredītu piešķīra, 200 latus pārskaitīju, pārējo naudu viņš aizņēmās no citiem.

Otrs pluss – labi, ka kredītam bija akcija, ka jāsāk atmaksāt tikai pēc pāris mēnešiem un summa ir sadalīta divās daļās. Tātad – divus mēnešus jāveic samaksa nedaudz pāri Ls 100.

Pagāja pirmais mēnesi, otrais, līdz pienāca brīdis, kad bija noteiktais datums naudas atmaksai.

No drauga tikai vieni vienīgi solījumi ar drīzu samaksu, bet nekā.

Kā teikt «pilnai laimei» izrādās, ka persona ir aizbraukusi no Latvijas, darījums ar nekustamo īpašumu neizdevās, arī darbā sākās problēmas.

Kredīta kompānija jau uz ārzemēm nebrauks, datums spieda. Atradu izeju – ņemt kredītu citā kompānijā, kas pirmo reizi to izsniedz bez procentiem. Tā kā kredīti nekad nebija ņemti, izvēles iespējas Latvijā ir diezgan lielas attiecībā uz ātrajiem kredītiem. Vienīgā problēma – ne visi piedāvā tādu summu, kā vēlētos. Sagrabinot pa Ls 50 un Ls 50 no divām kredītu kompānijām, veicu pirmo samaksu pirmajai iemaksai.

Termiņš veiksmīgi garām, soda procenti nav, ko tālāk? Atkal neveiksmīgas sarunas ar draugu, kurš tikai to vien dara, kā sola un sola,

līdz beigās jau vienkārši neatbildēja uz manām vēstulēm.

Arī saziņa ar viņa radiniekiem neizdevās kā nākas, jo viņiem ir vienaldzīga attieksme.

Pagāja mēnesis un pienāca otrs datums, bet tas jau nav viss, vēl jau ir mazie kredīti pa Ls 50. Grozies kā gribi, vajag atkal vairāk nekā 200 Ls. Šoreiz jau vairs tik viegli neveicās ar naudas sadabūšanu, bet, atrodot pat nereklamētākās kredītu kompānijas, atkal tika veikta samaksa.

Jautāsiet – kāpēc nemaksāju no savas naudas, 200 Ls jau nav tik daudz. Ir daudz, ja tev alga ir nedaudz virs minimālās, tu maksā par dzīvokli, ēdienu, skolu un citām sadzīves lietām. Brīvie naudas līdzekļi tuvu nullei.

Pienāca atkal kārtējais mēnesis, kad mans kredīta kompāniju saraksts bija izsmelts, jo sāka jau visur parādīties procenti, atkārtoti ņemot kredītu. Divas dienas neveiksmīgi mēģināju iegūt naudas līdzekļu, bet visur tika atteikts, īpaši ieraugot

manu pēdējo trīs mēnešu konta pārskatu, kas sastāvēja no vieniem ātrajiem kredītiem.

Kredīta atmaksāšanas dienā no rīta piecēlos ar asarām acīs, bezcerīgi ejot uz darbu.

Paldies, ka mans draugs atrada izeju. Gan daudz dārgāku. Lai gan viņam arī nav tie lielākie ienākumi, viņš aizgāja uz kredīta izsniegšanas iestādi pilsētā un paņēma naudas summu, lai es varētu atmaksāt visām kompānijām. Tas prieks gan izmaksāja 500 Ls, jo procenti ne pa jokam lieli. Tagad līdz nākamajam gadam katrs no savas algas maksājam pa naudas summai, ko vēl varam atļauties.

Še tev, lielā izpalīdzība!

Nekad vairs tagad draugiem neaizdodu pat mazas summas.

Pozitīvais visā, ka nevienā ātro kredītu kompānijā man neuzauga soda procenti un nav kavētu maksājumu, bet no tā brīža to mājaslapās neesmu pat bijusi.

Arī daudzos reklāmas piedāvājumus no visām firmām, kur esmu reģistrējusies, dzēšu uzreiz ārā. Pārāk slikta pieredze.»

Kāda ir Tava pieredze ar naudas aizdošanu un ātrajiem kredītiem?

Ja vēlies dalīties pieredzē, raksti uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv!

Komentāri (92)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu