Opozīcija uz sēdi ierodas ar auklā iesietiem kartupeļiem (26)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partijas «Vienotība» deputāti šodien uz Rīgas domes ārkārtas sēdi par sabiedriskā transporta tarifu izmaiņām ieradās ar auklā iesietiem kartupeļiem.

Tādējādi domnieki pauž protestu pret ieceri diferencēt sabiedriskā transporta biļešu cenas Rīgā atkarībā no tā, vai iedzīvotāji ir deklarējušies Rīgā vai citā pašvaldībā.

Jau ziņots, ka no 1.janvāra paredzēts noteikt, ka Rīgā deklarētie iedzīvotāji līdzšinējo 50 santīmu vietā par biļeti Rīgas sabiedriskajā transportā maksās 42 santīmus jeb 0,60 eiro, savukārt Rīgā nedeklarētajiem pasažieriem biļete maksās dubultā - 84 santīmus jeb 1,20 eiro. Līdzīgas atšķirības plānotas arī mēnešbiļešu cenās, kamēr skolēniem un studentiem, kas apmeklē izglītības iestādes Rīgas administratīvajā teritorijā, noteiktās atlaides tiks palielinātas no 60% līdz 80%.

Pēc šādas ieceres prezentēšanas sociālajos tīklos uzvirmojuši joki par to, kā atšķirt rīdziniekus no «lauķiem», tostarp vienā no jokiem minēts, ka lauciniekiem turpmāk Rīgā vajadzētu staigāt ar kaklā iekārtu kartupeli.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu