Pedagogu streiks varētu notikt eksāmenu laikā (120)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pēc skaļās un vērienīgās skolotāju protesta akcijas pie Saeimas, pieprasot lielāku algu nākamgad, skolotāji pirms galīgā balsojuma par budžetu vēl pieprasījuši tikšanos ar Finanšu ministriju (FM) un Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), pastāstīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Ingrīda Mikiško.

Gadījumā, ja politiķi LIZDA prasības noraidīs, arodbiedrība joprojām ir gatava streikam. Tiesa, streiks, visticamāk, nenotiks šogad, bet gan nākamā gada pavasarī. Mikiško uzskata, ka pavasaris varētu būt tieši tas laiks, kad streiks sniegs vislielāko ieguvumu.

«Streiks varētu notikt eksāmenu laikā, darbu labošanas laikā,»

sacīja Mikiško un uzsvēra, ka ar lēmumu par streiku nedrīkst steigties - tam ir jāsagatavo skolotāji, vecāki un sabiedrība.

LIZDA joprojām cer, ka politiķi ņems vērā skolotāju prasības un palielinās zemāko pedagogu darba algas likmi līdz 310 latiem. Valdība sola 295 latus par zemāko likmi no 2014.gada 1.septembra.

Pašlaik skolotāji par likmi saņem 280 latus pirms nodokļu samaksas.

Komentāri (120)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu