Fotoreportāža: Kā tagad izskatās «Stūra mājā» (68)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsēta

Brīvības un Stabu ielu stūrī esošā bijusī Valsts drošības komitejas ēka, kas saistījusies ar nepatīkamām asociācijām un uz kuru labprātīgi neviens netiecās, nākamgad pieejama plašākai apskatei.

Šīs ekspozīcijas projekts tapis sadarbībā ar Okupācijas muzeju, un paredzēts, ka nākamgad (30.aprīlis-31.oktobris), kad Rīga jau būs kļuvusi par Eiropas kultūras galvaspilsētu, ikviens interesents varēs izstaigāt ēku un iepazīties ar šo pašmāju vēstures skaudro posmu. Tas varētu būt atklājums jaunajai paaudzei un valsts viesiem, taču vienlaikus arī piemiņa tiem cilvēkiem, kas cietuši čekas ēkas sienās.

TVNET, sadarbībā ar portālu «Rīga 2014» piedāvā ekskluzīvu iespēju ieskatīties «Stūra mājā», vēl pirms tā tiek atklāta plašākai sabiedrībai. Mūsu sagatavotajā fotoreportāžā varat aplūkot ieslodzījuma kameras, pagrabus, izmeklētāju kabinetus, kas šobrīd ir pamesti, taču vēl pavisam nesenā pagātnē tas saistās ar šaušalīgiem pārdzīvojumiem daudziem Latvijas iedzīvotājiem.

Foto: Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsēta

riga2014.org

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu