IeM valsts sekretāre: glābēju veiktais Zolitūdē ir varoņdarbs (102)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēju veiktais darbs trīs dienu garumā lielveikala «Maxima» katastrofas seku likvidēšanā ir uzskatāms par varoņdarbu, Latvijas Televīzijas raidījumā «Panorāma» sacīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāre Ilze Pētersone Godmane.

«Darbs ko darīja glābēji visu trīs dienu garumā ir varoņdarbs,» sacīja valsts sekretāre.

Viņa uzteica augsto glābēju profesionalitāti.

«Viņi nav izgājuši tikai koledžu, viņi piedalās starptautiskās mācībās. Mums pat ir komanda, kas ir izglītota zemestrīču seku likvidēšanā.

Mēs ar saviem cilvēkiem varam lepoties,» viņa sacīja.

Vienlaikus Pētersone Godmane atzina, ka grūtākais pašiem glābējiem vēl ir priekšā. «Tas būs brīdis, kad darbi būs pabeigti, VUGD darbinieki būs devušies mājā un apzināsies, ka ir gājuši bojā viņu kolēģi un citi cilvēki. Te vajadzēs runāt par rehabilitācijas sniegšanu darbiniekiem,» teica IeM valsts sekretāre.

Jumts lielveikalā «Maxima» iegruva ceturtdienas vakarā kopumā 1500 kvadrātmetru platībā. Notikušā iemeslus skaidro policija. Pēc pēdējām ziņām, katastrofā ir bojā gājuši 54 cilvēki, tostarp trīs ugunsdzēsēji, kuri bija ieradušies glābt cilvēkus.

Saistībā ar traģēdiju Latvijā izsludinātas trīs dienu sēras - no 23. līdz 25.novembrim.

Komentāri (102)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu